Kanseri yenip anne oldu... Doktorun adını çocuğuna koydu

Güncelleme Tarihi:

Kanseri yenip anne oldu... Doktorun adını çocuğuna koydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Selin Gençer, bir buçuk yıllık tedavinin ardından kanseri yenip, çocuk sahibi olma hayaline kavuştu. Gençer, bebeklerine doktorunun ismini verdi.

Haberin Devamı

Kırklareli Lüleburgaz’da yaşayan Selin Gençer (26), dokuz yıl önce bir endüstri mühendisi olarak iş hayatına girdi. Bir yandan da evlilik için gün sayıyordu. Sürekli şiddetli karın ağrısı yaşıyordu. Şikâyetler bitmeyince Gençer’e tomografi çekildi. Doktorlar, “Pankreas başında bir büyük, karaciğerinde de metastaz yapmış 100’den fazla tümör var” dedi.

Biri 10, biri 8 saat süren 2 ameliyat olan Gençer, hastalığını atlattı. Yaklaşık 1 buçuk yıl süren tedavisi bittikten sonra eşiyle birlikte, 6 yıl kanser nüksetmesin diye beklediler. Çift, bebek sahibi olmak istiyordu. Gençer çifti, Mert bebeği 6 ay önce kucağına aldı.

‘HEP İYİYE ODAKLANDIM’

Selin Gençer, Hürriyet’e yaşadıklarını anlattı:

“Hep iyiye odaklandım. Başka şansım yoktu. Doktorum Mert Erkan, Almanya’dan yeni gelmişti. Moralim diplerdeydi. O zorlu süreçleri Mert Hocamın sayesinde en kolay şekilde atlatabildim. Bir gün oğlumuz olursa eşimle oğlumuzun adını ‘Mert’ koyacağımızı o kadar iyi biliyorduk ki. Altı ay önce oğlumuzu sağlıkla dünyaya getirip, hep hayalini kurduğum anne olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!