Kamu görevlilerine 13 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Kamu görevlilerine 13 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 07:00

Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili okul müdürü ve sınıf öğretmenin de arasında bulunduğu 6 kamu görevlisi hakkında 'taksirle ölüme neden olma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da 2019 yılında Aktepe Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda 1–G sınıfı öğrencisi olan Mert Yağız Köksal (7), okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağını yutması sonucu hayatını kaybetmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ürünü üreten Yunus T. ve ürünü satan kantin sahibi Neşe Y. hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6’şar yıl hapis talebiyle dava açmıştı. Savcılık, olayda denetim görevlilerinin gerekli şekilde yerine getirmediği gerekçesiyle kamu görevlileri yönünde sürdürdüğü soruşturmayı da tamamlayarak okul müdürü Abdulkadir P., yardımcısı Ebubekir Ç., sınıf öğretmenleri Ali Osman D. ve Apaydın A. ile Keçiören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri Koray H., Fatma Ş. hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme’ suçlarından 13 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Haberin Devamı

MÜDÜR DELİL YOK ETMİŞ

İddianamede, okul müdürü şüpheli Abdulkadir P.’nin delilleri yok etme yönündeki eylemlerinin mahkemece de değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Kantin çalışanı Güldane T.’nin ifadesi, kantin işletmesinin söz konusu ürünü satmadıkları yönündeki ifadesini yalanladı. İddianamede yer verilen valiliğin ön inceleme raporunda, okulun kantininde rutin denetimlerin yapıldığı, herhangi bir olumsuz tespitin bulunmadığı anlatıldı. Raporda ancak okul kantinlerinde satılacak gıdalarla ilgili genelgede, satışa uygun olmayan gıdalar arasında tüm çikolata türlerinin de bulunduğunun ifade edildiği belirtildi. Şüpheliler ifadesinde olay gününe kadar içi çikolata dolu şırıngayı görmediklerini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!