Kadınlar yeniden göklerde

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar yeniden göklerde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 23:17

KADINLARIN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev almalarına getirilen sınırın kaldırılmasının ardından ilk adım atıldı.

Haberin Devamı

Hava Harp Okulları’na üniversitelerden yatay geçişle alınan 174 öğrenciden 19’unun kadın olduğu bildirildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK’ya alınacak diğer kadın öğrenciler için de ÖSYM’ye ek kontenjan bildireceklerini açıkladı.

İNTERNETTE KAMPANYA
ÖSYM’nin yayımladığı 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) kılavuzunda, kadın adayların bu yıl sadece Kara Harp Okulu’na başvuruda bulunabilecekleri duyurulmuştu. Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde ise sadece erkek adayların başvurusunun kabul edileceği, Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokulları’na da kadın adayların başvuramayacağı belirtilmişti. Tuğba Cerav isimli vatandaş, Hava Harp Okulu sınavına hazırlanan kız kardeşi için internette kampanya başlatmış, kısa sürede binlerce kişi destek vermişti.

Hürriyet’in konuyu gündeme taşımasının ardından da Bakan Fikri Işık, “Kadınlardan talep varsa, alalım” talimatı vermişti. Işık’ın talimatının ardından kuvvet komutanlıkları, daha önce kadın askerlerin çalıştığı alanlardaki talepleri değerlendirmek için çalışma başlattı. Çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve bu yıl kadın asker adaylarının başvurularının alınması için ÖSYM’nin, ek kontenjan yayınlayacağı öğrenildi. Hava Harp Okulları ise personel ihtiyacını karşılamak için üniversitelerin ara sınıflarından öğrenci almak için ilana çıktı. Sınavlarda başarılı olan 174 öğrencinin 19’unun kadın olduğu bilgisi paylaşıldı. Hava Harp Okulları’nın açıklamasında, “Temin faaliyetleri sınavlarında başarılı olan 19 kız öğrenci adayı halen Hava Harp Okulu intibak eğitimine devam etmektedir” denildi. Ders programının 17 Şubat’ta başlayacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!