İzmir'e dev adalet heykeli

Güncelleme Tarihi:

İzmire dev adalet heykeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 10:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir’i heykellerle donatmak için işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin bir sonucu olan ve kaidesi ile birlikte 5 metre uzunluğunda, yaklaşık 1.3 ton ağırlığındaki bronz adalet heykeli, 17 Mayıs Danıştay saldırılarının 1. yıldönümüne hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu, heykeltıraş Harun Atalayman tarafından yaklaşık 3 ay önce çalışmalarına başlanan “Adalet Heykeli”nin Nisan sonuna yetiştirilmesi için yoğun çalışmaların devam ettiği bildirildi. Heykelin, alçı kalıp aşamasına geldiği belirtilen açıklamada, “Heykel, polyester kaplanarak, bronz kaplama işleminden geçirilerek hazır hale getirilecek” denildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çekil ile birlikte heykeli inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; bir elinde kılıç, bir elinde de terazi taşıyacak olan ve adaleti temsil eden kadın heykelinin 17 Mayıs Danıştay saldırısının yıldönümüne yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Heykelin İnciraltı’na konulması planlanıyor.

17 Mayıs 2006’da, Alparslan Aslan adlı saldırganın Danıştay’a yaptığı silahlı baskında Danıştay İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, aralarında Danıştay İkinci Daire Başkanı Mustafa Birden, İkinci Daire Üyesi Ayfer Özdemir, İkinci Daire Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu ve Üye Ayla Gönenç yaralanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde, daha önce İnciraltı sahiline konulan 7 heykele ek olarak, 7 mermer heykel daha yaptırıldı. Tamamlanan eserler en kısa sürede İnciraltı’ndaki yerlerine konulacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!