İYİ Parti - CHP ayrışmasında son durum... Akşener masaya geri dönme şartını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 14:48

Siyaset, Meral Akşener’in 6‘lı masaya çektiği resti konuşuyor. Bu restin Ankara’daki yansımaları neler, kulislerde neler konuşuluyor? Son olarak CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Göksu Öngören Ögür'ün sunduğu Ne Oluyor? programında Akşener'in Candaş Tolga Işık'a yaptığı röportajda "Kılıçdaroğlu milletin talebine onay verirse gurur yapmam" dediği ifade edildi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 6'lı masada olmayacaklarını açıklayıp, cumhurbaşkanlığı adaylığı için göreve davet ettiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile dün  bir araya gelmişti. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katılmıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise deprem nedeniyle gelmemişti.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU MİLLETİN TALEBİNE ONAY VERİRSE GURUR YAPMAM"

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamalar ile gündem geldi. Meral Akşener'in Candaş Tolga Işık ile yaptığı röportajı CNN Türk ekranlarında aktaran Göksu Öngören Özgür, Akşener'in "Kılıçdaroğlu milletin talebine onay verirse gurur yapmam" dediğini ifade etti. 

 

MEHMET EMİN EKMEN: KAMUOYUNDAN BELLİ BİR SÜRE DAHA İSTENECEKTİR

CNN Türk yayınında moderatör Göksu Öngören Özgür, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen yaptığı açıklamayı paylaştı. Ekmen açıklamasında "Meral Akşener yarın yapılacak toplantıya gelirse ve uzlaşma sağlanmazsa kamuoyundan belli bir süre daha istenecektir" dedi. 

 

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK GELMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrıda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesaplarından açıklamada bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur" demişti.

İYİ PARTİ’YE GEÇEN, CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ

CNN TÜRK Muhabiri Alpaslan Çınar ise şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

Restin hemen ardından sadece masada bir gerginlik yaşanmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de birtakım gelişmeler var. Yerel seçimlerden sonra İYİ Parti belediye meclisinde grup kurabilmesi için CHP’li bazı isimler iyi partiye geçmişti. 6’lı masadaki krizin hemen ardından CHP’li isimler istifa ettirildi. Bu durumda Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a yakın isimlerde rahatsızlık yarattı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU, MERAL AKŞENER'LE GÖRÜŞMEDİ

Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olsun dediği iki isimdi Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu. İki belediye başkanı, Akşener’le görüştü mü? Bu konu hakkında bilgi paylaşalım, görüşme gerçekleşmedi.

Gerçekleşmemesinde şöyle bir gerekçe var: CHP’de İmamoğlu ve Yavaş’ın iradelerinin CHP Genel Başkanı’na bağlı olduğu, aday olarak Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekleri duyurulmuştu. CHP’den yapılan açıklamanın İYİ Parti’de rahatsızlık oluşturduğunu, CHP liderine görüşmeye dair bilgi verilmesine rağmen böyle bir açıklama yapılmasının amacının görüşmenin iptal edilmek istenmesi olduğu şeklinde yorumlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!