TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 14:26

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bombalı saldırının gerçekleştiği alanda açıklamalarda bulundu. Buradaki alana karanfil de bırakan Şentop, "Türkiye'yi bu şekilde terör örgütleri ve terör eylemleri vasıtasıyla mesaj iletmek isteyenler, Türkiye'yi istikrarsızlaşmayı, huzurunu bozmayı hedefleyenler mutlaka bunun karşılığını bulacak." dedi. Vali Yerlikaya ise, 6 kişinin yoğun bakımda olduğunu, 2'sinin de durumunun ağır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Bombalı saldırının gerçekleştiği alana karanfil bırakan Şentop, burada açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya ise, yaralıların durumu hakkında bilgi verdi.

Şentop, "Dün gerçekleşen hain terör saldırısı, patlatılan bomba sebebiyle burada 6 vatandaşımız vefat etti, şehit oldu. 81 vatandaşımız yaralanmıştı, önemli bir kısmı taburcu oldu. Tedavisi devam edenler var. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine sabır, milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza şifalar temenni ediyorum. Acımız büyük, öfkemiz büyük" dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiyenin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak


TÜRKİYE'Yİ İSTİKRARSIZLAŞMAYI HEDEFLEYENLER KARŞILIĞINI BULACAK

Haberin Devamı

Şentop, "Türkiye'yi bu şekilde terör örgütleri ve terör eylemleri vasıtasıyla mesaj iletmek isteyenler, Türkiye'yi istikrarsızlaşmayı, huzurunu bozmayı hedefleyenler mutlaka bunun karşılığını bulacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz olayın gerçekleştiği andan itibaren, kimlerin hangi haince söylemler içerisinde olduğunu, hangi haince değerlendirmelerini yaptığını biliyor, takip ediyor. Gerek kuklaları, gerek kuklaların arkasındaki kuklacıları milletimiz biliyor. Devletimiz de bunlara gereken cevabı vermeye her şartta her vasıtayla bu cevabı ermeye muktedirdir" diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiyenin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak

KENDİ ÜLKELERİNDE HUZURSUZLUĞU TADACAKTIR

Şentop, "Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar er veya geç ama mutlaka kendileri istikrarsızlaşacaktır. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır. Burada güvenlik güçlerimizi de tebrik etmek isterim. Faili tespit ettiler, bunun ilişki ağı da ortaya çıkarılacaktır. Bunlara gereken cevabı en şiddetli bir şekilde mutlaka vereceğiz" dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiyenin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak

Haberin Devamı

ŞENTOP YARALILARI ZİYARET ETTİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan terör saldırısında yaralıların bir kısmı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve beraberindekiler patlamada yaralananları ziyaret etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Dün meydana gelen hain terör saldırısı neticesinde 6 vatandaşımızı kaybettik. 81 vatandaşımız da yaralıydı. 58’i taburcu edilmiş. 23 vatandaşımız hala farklı yerlerde tedavi görüyor. Burada bir serviste bir de yoğun bakımda 2 vatandaşımız var. Serviste olan kızımızı ziyaret ettik.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiyenin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak

Durumu takip ediliyor. İnşallah diğer bütün hastanelerdeki vatandaşlarımızın da en kısa zamanda şifa bulmasını, tabucu olmalarını temenni ediyoruz. Terör saldırısını planlayanları, arkasında duranları, destek verenleri lanetliyoruz. Bu tablo karşısında Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın birbirine kenetlenmiş olduğunu, teröre karşı bir birlik içerisinde duruş sergilediğini her zaman görüyoruz. Türkiye çok daha farklı durumlarla karşılaştı. Bunların üstesinden hep beraber geldik. Bugün de terörle mücadele çok iyi bir noktaya geldi. Teröristlerin yaptıklarının hesabı soruluyor. Bu olayda mutlaka hesap sorulacaktır." dedi.

Haberin Devamı

"TERÖR İKİ TARAFI KESKİN BIÇAK GİBİDİR"

Şentop, "Türkiye’nin huzurunun bozulmasından keyif alanlar, bundan memnuniyet duyanlar var. Şunu söylüyorum; terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenler, kendileri istikrarsızlaşacaktır. Huzuru bozmak isteyenlerin de tez zamanda huzurları bozulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

VALİ YERLİKAYA: 6 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA, 2'SİNİN DURUMU AĞIR

Yaralılarla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, "58 taburcu oldu, 17 serviste yatan var. 6'sı yoğun bakımda. Bunlardan 2'sinin durumu diğerlerine göre nispeten ağır. Milletçe dua ediyoruz. Rabbim hepsine şifalar versin" dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiyenin huzurunu bozmayı hedefleyenler karşılığını bulacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!