İşte canavar

Güncelleme Tarihi:

İşte canavar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir telefon, Kurban Bayramı'nı tüm Türkiye'ye zehir eden canavarın kim olduğunu ortaya çıkardı. Zavallı boğayı işkenceyle öldüren canavarın adı ÜMİT SİVRİKAYA. 30 yaşında. Eskiden kasaplık yapıyormuş, şimdilerde ise pazarlamacı.

KAYSERİ'de Kurban Bayramı'nda kesileceği sırada kaçan, yakalanamıyor diye kafası baltayla yarılan, zaptedilemiyor diye tekme tokat dövülen boğayı iple sıkıca bağladıktan sonra, yeniden kaçmaması için önce ayaklarını tek tek kesen ve ardından da acısından gözlerinden yaşlar gelen hayvanı kurban eden işkenceci kasabın, pazarlamacılık yapan Ümit Sivrikaya olduğu ortaya çıktı. Zavallı boğaya uyguladığı vahşetle Türkiye'yi ayağa kaldıran ve gördüğü büyük tepki üzerine ortadan kaybolan 30 yaşındaki Ümit Sivrikaya'nın Kayseri dışına çıktığı ve dönüşte savcılığa giderek ifade vereceği ileri sürüldü.

TELEFON İHBARIYLA

Kayseri'nin Mevlana Mahallesi 1'inci Cadde 14'üncü Sokak'ta Yüksel ve Şükrü Korkut isimli kardeşlerin kurbanlık boğasına uygulanan vahşetten sonra, bu korkunç işkenceyi yapan kişinin kim olduğu araştırıldı. DHA muhabiri Soner Kavak'ın çektiği vahşetin fotoğrafında açıkça görülen kişinin kimliği, dün sabah DHA Kayseri Bürosu'na yapılan bir telefon ihbarıyla ortaya çıktı. DHA muhabirleri durumu polise bildirdi, ardından da verilen adrese gitti. Sivrikaya'nın babası Kazım ve annesi Meryem, oğullarının kent dışında olduğunu, haksız yere hedef seçildiğini söylediler. Evli olan Ümit Sivrikaya'nın 5 yıl öncesine kadar kasaplık yaptığını, şimdi ise pazarlamacılık yaparak geçimini sağladığını belirten yakınları, ‘‘Zaman zaman aile bütçesine katkı için hayvan kesimi yapıyor’’ dedi.

YA OĞLUM ÖLSEYDİ

Ümit Sivrikaya'nın annesi Meryem Sivrikaya, haksız yere suçlandığını ileri sürdüğü oğlunun Kayseri'ye döner dönmez savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi. Aslen Sıvas'ın Gemerek İlçesi'nden olduklarını belirten Meryem Sivrikaya, Türkiye'yi ayağa kaldıran oğlunu şu sözlerle savundu: ‘‘Ümit oradan geçerken, boğayı kesmesi için kendisini polisler çağırmış. Biz ekmek paramızın peşindeyiz. Hayvanların hakkını koruduğunuz kadar insanların da hakkını koruyun. Boğa çıldırmış, o anda oğlumun yapacak başka birşeyi yoktu. Ya boğa ipini koparıp oğluma saldırsaydı, boğa Ümit'i öldürseydi, ne olacaktı. Ümit'i hayvanseverler ve devlet mi kurtaracaktı.’’ Kalp hastası olduğunu belirten baba Kazım Sivrikaya konuşmak istemezken, ‘‘Oğlumuz hafta sonunda gelecek. Yanında cep telefonu yok’’ dedi.

Adı: Ümit Sivrikaya

Doğan Haber Ajansı Kayresi Bürosu'na telefon eden kişi, boğayı kaçmasın diye ayaklarını kestikten sonra kurban eden kişiyi fotoğrafından tanıdığını söyledi. İhbarcı, bu kişinin 30 yaşındaki Ümit Sivrikaya olduğunu, 5 yıl öncesine kadar kasaplık yapan işkencecinin şimdi minibüsüyle kentleri dolaşarak, pazarlamacılık yaptığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!