Çanakkale ve o merkezde okullar tatil...İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale ve o merkezde okullar tatil...İstanbulda yarın okullar tatil olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2019 10:04

Hava muhalefeti ve kar yağışının etkisini arttırması sebebiyle Çanakkale'de ve Kırklareli Demirköy'de okulların tatil edilmesinin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul'da yarın okullar tatil mi sorusuna cevap arayan birçok öğrenci, internet üzerinden bu soruya yanıt aramaya başladı. Peki, yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İşte, öğrencilerin İstanbul Valiliğine yaptığı tatil çağrısı ve bazı detaylar

Haberin Devamı

Pazartesi günü okulların tatil olup olmadığını merak eden birçok kişi, sosyal medya üzerinden sorgulamalarına devam ediyor. Hava muhalefetinin ulaşımın etkisine göre okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar veren İstanbul Valiliği, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken öğrenciler, sosyal medya üzerinden Vali Ali Yerlikaya'ya tatil taleplerinde bulunuyor. Peki, yarın okullar tatil olacak mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler ve İstanbul'un tüm ilçelerine dair meteorolojik veriler

Çanakkale'de ve Kırklareli Demirköy'de 25 Şubat Pazartesi günü okullar tatil edildi.

ÖĞRENCİLERDEN KAR TATİLİ İSTEĞİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından sokaklara çıkan çocuklar,  kartopu oynayarak doyasıya eğlendi. Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı, İstanbul'u beyaza bürüdü.  

Haberin Devamı

Ataşehir Ferhatpaşa’da karın yağmasını fırsat bilen çocuklar, evlerinden çıkarak sokakta kartopu oynadılar.  DHA kamerasını gören çocuklar toplanarak koro haline, "Okullar tatil olsun Vali Amca" diyerek İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya seslendiler. İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Beyza, "Kar yağdı.Tatile denk geldi,  tatil olduğu için çok mutlu olduk. Kar topu oynuyoruz ama erkekler biraz güçlü kaldı."dedi.

Çanakkale ve o merkezde okullar tatil...İstanbulda yarın okullar tatil olacak mı

YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Kar yağışının ulaşımda oluşturduğu engelin durumuna göre Valilik kararı doğrultusunda ara verilen okullar hakkında henüz herhangi bir duyuru yapılmadı. Valilik tarafından duyuru yapılması durumunda tüm detaylar haberimizin içerisine eklenecektir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre kar yağışı pazartesi günü saat 06.00'a kadar etkisini sürdürecek. Ancak kar yağışı ilçelere göre değişiklik gösterebilecek. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 24 Şubat Pazar günü için İstanbul'un tüm ilçelerinden hava durumu bilgileri;

Bakırköy: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Beykoz: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Beşiktaş: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Beyoğlu: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çatalca: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Fatih: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Gaziosmanpaşa: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kadıköy: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kartal: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Silivri: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  Yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer 3-9 cm kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Sarıyer: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Üsküdar: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Şişli: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Zeytinburnu: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Büyükçekmece: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kağıthane: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Küçükçekmece: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Pendik: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ümraniye: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bayrampaşa: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Avcılar: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bağcılar: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bahçelievler: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güngören: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Maltepe: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sultanbeyli: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Esenler: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Arnavutköy: Yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer 3-9 cm kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ataşehir: Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başakşehir: Yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer 3-9 cm kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Beylikdüzü: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çekmeköy: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Esenyurt: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sancaktepe: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sultangazi: Yükseklerinde yer yer 3-6 cm kar yağışı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzeydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL MEDYADA TATİL BEKLENTİSİ

Öğrenciler, pazartesi gününün tatil olması için sosyal medya üzerinden paylaşımlarını gerçekleştirmeye başladı. İşte, o paylaşımlardan bazıları;

@kadir95402141
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
Vali bey tatil yaparsanız ne güzel olur

Fadime57011684
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
Sayın valimiz ara yollar çok kötü ve sabah 6:30 yola çıkmam lazim,tatil istiyoruz

@Eflal052
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
aslan valim ben sende bi tatil verme havası sezdim gibi bi tatil verde gönlümüz olsun

@dxdiag_b
Sayın Valicim eski Valimiz Vasip Babayı aratmayacağınızı umarak @yerlikayaali34 güzel bir tatil açıklaması yapmanızı bekliyoruz sizi seviyoruz saygılar.Ellerinizden öpüyorum.

@enorton1903
Yarın okulların tatil olması lazım sayın valim. Doğma büyüme bir İstanbullu olarak sizi uyarayım @yerlikayaali34

@sude93923444
@yerlikayaali34 ben bir öğrenci olarak size bir sorum var acaba yarın okullar tatilmidir çünkü tatil olmasını istiyorum #kartatiliolsun #kar #isyandayım

@Arn87036659
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
Pazartesi lütfen tatil edin valim

@SilaIrem3
@yerlikayaali34 kış bitti tatil yaşamadık demeyelim valim sizi seviyoruz

@bahadirbayir07
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
E artık bir tatil yaparsınız valim.

@iarturna1
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
Reis okulları bir tatil yapta yüzümüz gülsün bu havada okul gitmeyelim

@deniztsm5
@yerlikayaali34 adlı kullanıcıya yanıt olarak
Vasip Şahin olsaydı kıyamaz tatil yapardı... gözümde canlandı koskoca mazi.

@Emre38920137
Valim artık tatil edin geçen seferki gibi değil bu sefer doldu her yer #AliYerlikaya

@hanimefendiolcm
Hala kar yağıyor ve çok güzel yarın tatil olmazsa ağlarım

@emircoskyn
@TC_istanbul sayın valim mübarek allahımız kar yağdırıyor sizde tatil eyleyinki hem cocuklar mutlu olsun ben istanbuldan bir çocuğum

BAKMADAN GEÇME!