81 ilde büyük heyecan! KPSS'de ilk oturum sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 07:00

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) 31 Temmuz’da gerçekleştirilen ancak daha sonra sınavda sorulan bazı soruların bir yayınevinin soru kitapçığında yer alan sorularla benzerlik göstermesi üzerine iptal edilen oturumları, yeniden düzenlendi. ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın genel yetenek ve genel kültür ve eğitim bilimleri oturumu sona erdi.. Sınavı saniyelerle kaçıran adaylar ise gözyaşlarına boğuldu. Sınav merkezine erken gelen bir aday ise, bir anlık dalgınlığı nedeni ile sınava giremedi.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından oturumları iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı bugün yapılıyor. Genel yetenek ve genel kültür oturumu  ve eğitim bilimleri oturumu sona erdi.

Genel Yetenek testinde adaylara 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusu yöneltildi. Genel Kültür testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 Güncel Bilgiler sorusu yöneltildi.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI GELECEK HAFTA YAPILACAK

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak.

Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te, Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te, Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre sınavların sonuçları 21 Ekim'de açıklanacak.

GEÇ KALAN ADAYLAR SINAVA KOŞARAK YETİŞTİ

ÇORUM'da kamu kurumlarına girmek isteyen lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Geç kalan bazı adaylar, sokakta koşarak sınava son dakikada yetişti.

81 ilde büyük heyecan KPSSde ilk oturum sona erdi

ERKEN GELDİ AMA SINAVA GİREMEDİ

Sağlık Bilimleri Fakültesinde sınav salonunun kapısının kapatılmasından 6 dakika sonra gelen bir aday da sınava giremedi. Sınavın yapılacağı merkeze 1 saat öncesinden geldiğini belirten genç, okul bahçesinde beklerken sınav saatini fark edemediğini söyledi.

81 ilde büyük heyecan KPSSde ilk oturum sona erdi


GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İki yılda bir düzenlenen sınava geç kalan adaylar ise sınav merkezlerine alınmadı. Saat 10.00’da sınav merkezlerinin kapıları kapatıldı. Saniyelerle geç kalan adaylar ve yakınlarının ısrarları bir sonuç vermezken, bazı adaylar gözyaşlarına boğuldu.

81 ilde büyük heyecan KPSSde ilk oturum sona erdi

Haberin Devamı

AVCILAR'DA GEÇ KALAN 2 ADAY KPSS'YE ALINMADI

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki 50'nci Yıl İnsa Anadolu Lisesi ile hemen yakınındaki Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'ndaki adayların binaya alınmasından sonra saat 10.00'da kapılar kapandı. Kapıların kapanmasının ardından gelen iki aday da sınava alınmadı.

81 ilde büyük heyecan KPSSde ilk oturum sona erdi
KIZININ UNUTTUĞU SINAV KİMLİĞİNİ YETİŞTİREN BABAYA GÖREVLİLERDEN ALKIŞLI KARŞILAMA

Sivas'ta da kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Adaylardan kimliğini unutan Büşra Doğan'ın imdadına ise babası Ahmet Doğan yetişti. Son anda kimliği getiren Ahmet Doğan, görevliler tarafından alkışla karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!