İnce’den CHP’ye: Ayrı dünyaların insanıyız

Güncelleme Tarihi:

İnce’den CHP’ye: Ayrı dünyaların insanıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2024 07:00

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ayrı dünyaların insanıyız” diyerek CHP ile olası seçim işbirliği kapısını kapattı. İnce, CHP’nin özellikle beklenti içinde olduğu İstanbul ile ilgili de “3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK’da karar verip bir kişiyi atayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’nin adaylarını belirlediği dünkü kritik Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantıları öncesinde basın toplantısı yaptı. İnce İstanbul adayları arasında eski CHP’li Mehmet Sevigen’in bulunduğunu da belirterek özetle şunları söyledi: “Memleket Partisi, 3’üncü yoldur. İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız. Laiklik olmazsa olmazımız. Bizim ‘Dersim’ diye bir vilayetimiz yoktur, ‘Dersim’ bölgenin adıdır. Vilayetin adı Tunceli’dir. Şeyh Sait bir haindir. Atatürk, Nutuk’ta böyle demiştir, haindir. Terör bildirisi Meclis’e geldiğinde ‘AKP ile aynı A4’te olmam diyemezsin. Destek olacaksın.

İSVEÇ’E EVET DEMEZDİM

Memleket Partisi olsaydı, orada olsaydım İsveç’in NATO’ya dönüşüne ‘evet’ oyu vermezdim. CHP sana ne oluyor, oradan İsveç’in NATO üyeliğine ‘evet’ diyorsun. Biz ayrı dünyaların insanıyız. CHP, İsveç’e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM’lenirse nasıl kuracağım? Girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız.”

Haberin Devamı

İnce Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Yalova, Mersin, Artvin, Aydın ile bazı ilçelerin de aralarında yer aldığı belediye başkan adaylarını da açıkladı.              (ANKARA)

CHP: ÜZÜLEREK İZLEDİK

- CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise İnce’nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi: “Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak’tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür. Bu görüşmeler esnasında, ‘İlkesel duruş’ konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.”

Haberin Devamı

İnce’den CHP’ye: Ayrı dünyaların insanıyız

ANTALYA’YA BÖCEK MUĞLA’YA ARAS

-CHP’de adayların belirlendiği dünkü MYK toplantısı planlanandan iki saat geç başladı. MYK’da belirlenen isimleri oylayıp kesinleştirecek PM toplantısı da gece geç saatlere kadar sürdü. Toplantının ardından yerel seçimler için 8’i büyükşehir, 13 il, 168 ilçe ve 20 belde toplam 209 belediye başkan adayı açıklandı. Buna göre büyükşehir belediyelerinden; Antalya’da Muhittin Böcek, Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır’da Cafer Pekdemir, Erzurum’da Atlıhan Atila, Muğla’da Ahmet Aras, Sakarya’da Azize Çeroğlu, Trabzon’da Hasan Süha Saral, Van’da ise Şükrü Şahar’ın aday gösterilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

ANKARA’YA ÜLKÜCÜLER

İstanbul’da bazı ilçelerde ise şu isimler aday gösterildi: Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Şişli’de Emrah Şahan, Kartal’da Gökhan Yüksel, Maltepe’de Esin Köymen, Ataşehir’de Onursal Adıgüzel, Küçükçekmece’de Kemal Çebi, Bahçelievler’de Gülizer Emecan, Büyükçekmece’de Hasan Akgün, Arnavutköy’de Tekin Aras, Sultanbeyli’de Ayhan Koç, Sultangazi’de Ferhat Epözdemir, Bağcılar’da Cem Kılıç.

Ankara’nın bazı ilçelerinde aday olan isimlerin ülkücü kökenli olması dikkat çekti. Mamak’ta örgütten gelen Veli Gündüz Şahin’in yanı sıra Gölbaşı’nın eski MHP’li başkanı Yakup Odabaşı, Polatlı’da yeniden aday gösterilmeyen MHP’li başkan Mürsel Yıldızkaya, Beypazarı’nda MHP kökenli Özer Kasap, Kalecik’te İYİ Parti eski ilçe başkanı Satılmış Karakoç, Kızılcahamam’da eski MHP’li başkan Coşkun Ünal, Nallıhan’da eski AK Parti ilçe başkanı Ertunç Göngör. Kocaeli İzmit’te ise mevcut başkan Fatma Kaplan Hürriyet aday.

Haberin Devamı

İLGEZDİ İSTİFA ETTİ

15 yıldır Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi ise kulislerde aday gösterilmeyeceği konuşulduğu sırada, “Kılıçdaroğlu’na destek veren başkanlar tasfiye ediliyor” diyerekCHP’den istifa etti.  (ANKARA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!