İnançer'in sözleri Meclis'e gündeminde

Güncelleme Tarihi:

İnançerin sözleri Meclise gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:38

CHP, TRT 1 Ekranlarında yayınlanan “Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız” programını Meclise taşıdı. TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, ‘Anayasa’nın eşitlik ilkesine açıkça aykırı açıklamalarda bulunarak suç işleyen İnançer’in programının yayından kaldırılmasını düşünülüyor mu’ denildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Ömer Tuğrul İnançer’in TRT 1’de yayımlanan programında söylediği sözleri Meclise taşıdı. İnançer’in, Ramazan programında söylediği “Hamileliği, davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle bir karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşamüstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir" sözleri büyük tartışma yaratmıştı.

Bu sözler daha unutulmadan, son programında ise kadınların geneli ve çalışan kadınlarla ilgili de şu sözleri dile getirmişti: “Çalışan kadından bahsediyorum. ‘Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının, patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor”

Haberin Devamı

“Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.”

İnançerin sözleri Meclise gündeminde

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, soru önergesinde İnançer’in, kadınların sosyal ve çalışma hayatlarına ilişkin yaptığı açıklamaların, toplumun geniş kesimleri tarafından tepki ile karşılandığına dikkat çekerek, “Devlet kanalında, kadınlara yönelik onur kırıcı ve küçük düşürücü yayınlar yapılmasına izin verildiğine ilişkin eleştiriler dikkate alındığında, Ahmet Tuğrul İnançer’e, hangi gerekçeler ve hangi amaca hizmet maksadıyla program yaptırıldığının anlaşılması açısından, aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından cevaplandırılmasını rica ederim” dedi.

Tamaylıgil’in, Arınç’a yönelttiği sorular özetle şöyle:

- İnançer’in hamilelerle ilgili sözlerine gelen tepkilerin ardından, TRT yönetimi, olayı bir canlı yayın kazası olarak nitelendirdi ve “ Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir” açıklamasını yaptı. Söz konusu olayın ardından, İnançer ve program sorumluları yazılı veya sözlü olarak uyarılmış mıdır? Programın yorumcusu İnançer ve program sorumlularına her hangi bir ceza verilmiş midir? Verilmediyse, bunun gerekçeleri nelerdir?

- İnançer’in, hamile kadınlara ilişkin tepki çeken sözlerinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da, “ Dinimizde, kadına tecrit yoktur” açıklaması yapıldı. Sorumluluğunuz altında bulunan ve devlet kanalı olan TRT’de bu tür görüş ve söylemlerin, tek taraflı olarak ele alınmasını doğru ve ahlaki buluyor musunuz?

Haberin Devamı

ANAYASAYA AYKIRI, YAYINDAN KALDIRILACAK MI?

-“Çalışan kadından bahsediyorum. ‘Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor”

“Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.”
Bu sözleri İnançer, canlı yayında mı, bant yayınıyla mı sarf etmiştir? Söz konusu program banttan yayına verildiyse, bunun bir canlı yayın kazası olmadığı düşünüldüğünde, sorumlular hakkında her hangi bir işlem yapılması düşünülmekte midir? Devlet kanalı TRT’de, açıkça eşitlik ilkesine aykırı açıklamalarda bulunarak, Anayasal suç işleyen İnançer’in programının yayından kaldırılması düşünülmekte midir?

Haberin Devamı

DİN ADAMI, BİLİM ADAMI VARKEN NEDEN AVUKAT?

- Konunun uzmanı çok sayıda bilim adamı ve din adamları bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organı olan TRT’de, hangi gerekçelerle asıl mesleği avukatlık olan İnançer’e, program ve yorum yaptırılmaktadır?
- Ömer Tuğrul İnançer, kaç yıldır TRT’de program yorumcusu ve yapımcısı olarak görev yapmaktadır? İnançer’in, TRT’deki statüsü nedir? Sözleşmeli mi? Kadrolu olarak mı program yapmaktadır?
- “Ömer Tugrul İnançer’le Gönül Dünyamız Programı, kaç yıldır yayında bulunmaktadır? TRT tarafından iç yapım olarak mı, yoksa dış yapım olarak mı yapılmaktadır? Söz konusu program dış yapımsa, hangi prodüksiyon şirketine yaptırılmaktadır?
- Söz konusu programa TRT tarafından verilen aylık bütçe ne kadardır? İnançer’e program başı ödenen ücret ne kadardır? İnançer’e şu ana kadar program ve yorumları nedeniyle TRT tarafından ödenen toplam miktar kaç YTL’dir?

Haberin Devamı

ÇALIŞAN KADININ VERGİSİYLE !

-Türkiye’nin nüfusunun yarısından fazlasını kadınlarımızın oluşturduğu dikkate alındığında, kadınlar hakkında aşağılayıcı ve onur kırıcı açıklamalarda bulunan Ömer Tuğrul İnançer’e yaptığı skandal açıklamalar karşılığında, TRT tarafından ödenen paraların, kadın çalışanların da alın terinin bulunduğu vergilerden ödenmesini vicdanınıza sığdırabiliyor musunuz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!