'İlk 4'le uyardı AKP pot kırmadı'

Güncelleme Tarihi:

İlk 4le uyardı AKP pot kırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 22:38

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli ile dün bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, görüşmede AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesine ilişkin sözlerini hatırlatıp, “AKP pot kırmadı. Bu, yazılı bir metinden okundu. Bu AKP’nin açık fikridir” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda dün anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur oylamasından önce CHP’de yoğun saatler yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’deki makamında bir araya geldi. İki liderin baş başa görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, MHP’nin, Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisi olduğunu ifade ederek, “Bugünlerde benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın Başkan’ı ziyaret ettim, lütfedip kabul ettiler” dedi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile anayasa değişikliğiyle ilgili kaygılarını paylaştığını vurguladı. Bahçeli ise “Sayın Genel Başkan gereğini söylediler” diyerek açıklama yapmadı.

CHP GERİ DURMASAYDI

Görüşmede Bahçeli’nin, daha önce grup toplantısında yaptığı bir konuşmada, “CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır” sözlerini anımsatarak, “Anamuhalefet çağrımıza uysaydı sürece dahil olsaydı bambaşka bir paket ortaya çıkabilirdi. Sürecin başından beri katkı verebilirdiniz, sizin de bu sürecin içinde olmanızı isterdik” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ise AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesini işaret ederek “Anayasada değiştirilemez madde olmasını kabul etmek mümkün değil” sözlerini anımsattı. Kılıçdaroğlu, “Burada AKP pot kırmadı. Bu, yazılı bir metinden okundu. Aynı kişi, bunu ikinci kez TBMM kürsüsünden tekrar etti, savundu. Bu AKP’nin açık fikridir. Bunun bir gaf olduğuna inanmıyorum” dedi.

MÜLKİYET HAKKINA EL KONABİLİR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kurmaylarıyla buluştu. Kılıçdaroğlu MYK’da ise anayasa değişikiliği ile ilgili uyarılarını sürdürerek, özetle şunları söyledi: “OHAL koşullarında bir seçim Türkiye’yi çok daha zor duruma sokacak. Anayasa değişikliğinin geçmesi halinde de Cumhurbakanlığı kararnamesiyle insanların mülkiyet hakları bile ellerinden alınabilir. Yabancı yatırımcı gelmez. 600 milletvekiline nerede ihtiyaç var? Bu Meclis’e verilen bir rüşvettir. Terör her gün can alıyor. İçim acıyor, Türkiye’nin içine girdiği atmosferi düşündükçe geceleri uyku uyuyamıyorum. Türkiye ayaklarımızın altından kayıyor, buna dur dememiz lazım.”

Haberin Devamı

CHP’Lİ VEKİLİN TWEET’İNE KIZDI

Görüşmede her iki lider de birbirlerine “Sayın Genel Başkan” diyerek hitap ederken, Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin partisiyle ilgili Twitter mesajlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bunun üzerine Bahçeli de CHP’li bir milletvekilinin o gün yaptığı bazı açıklama ve mesajlarına kızdığı için rahatsızlık konusu olan tweet’leri attığını ifade etti.

‘KAYGIYI İLETTİK’

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun 45 dakika süren görüşmesinin detaylarının sorulması üzerine şunları söyledi: “MHP, Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir parti. Esas olan vatansa gerisi teferruattır yaklaşımıyla görüşme gerçekleşti. Bizim için Türkiye’nin çıkarları öncelikli olduğu için önemsiyoruz görüşmeyi. Sayın Genel Başkanımız geleceğe dair kaygıları Bahçeli ile paylaşmıştır. Bizler Türkiye’nin ortak geleceğinin yeniden birlikte inşa edilmesi için atılması gereken her adımı atmaya devam edeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!