İdari izin nedir? Kurban Bayramı tatilinde idari izin detayı

Güncelleme Tarihi:

İdari izin nedir Kurban Bayramı tatilinde idari izin detayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 15:33

İdari izin ile ilgili araştırmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Kurban Bayramı'nın takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum.’ dedi. Peki, idari izin nedir?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından idari izin hakkında açıklama yapıldı. İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Kurban Bayramı'nın takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günleri idari izin kapsamında olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE İDARİ İZİN DETAYI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarıldığını açıkladı. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 13 ve 14 Temmuz'un idari izin kapsamına alınmasıyla dokuz güne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı'nın takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.

Haberin Devamı

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

 

BAKMADAN GEÇME!