İçtüzük sitemi

Güncelleme Tarihi:

İçtüzük sitemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 23:41

CUMHURBAŞKANLIĞI Hükümet Sistemine uyumlu Meclis İçtüzüğü değişikliği için düğmeye basıldı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla dün AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup başkanvekilleri bir araya geldi. Kahraman’ın, “Toplantıya grup başkanlarını davet ettim ama partiler öyle uygun gördüler” sözleri de toplantıdaki temsil düzeyine sitem olarak yorumlandı.

CHP VE HDP’DEN İTİRAZ
Toplantıda, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, meşru kabul etmedikleri anayasa değişikliğine ilişkin uyum düzenlemelerine katkı vermelerinin sözkonusu olamayacağını belirtti. Gök, “Muhalefetin sesinin, denetimin daha çok artacağı, iktidarın daha fazla denetlenebileceği bir içtüzük değişikliğinden yanayız” dedi. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da “Ülkenin yarısının neredeyse terörist ilan edildiği, OHAL ile yönetildiğimiz bir durumda bizim önceliklerimiz vekillerimizin ve ülkenin serbest kalmasıdır. İçtüzük konuşmak fanteziden öte bir şey değildir” diye konuştu. Kahraman da “Anlaşılan o ki partiler kendi içtüzük tekliflerini getirecekler” diyerek bir komisyon oluşumuna gidilmeyeceğini bildirdi. Elitaş, toplantının ardından, “İçtüzük çalışmasına başlıyoruz” dedi. CHP ve HDP’nin katılması beklenmeyen bu çalışmada AK Parti ile MHP arasında bir ortaklığın olabileceği de belirtiliyor.

KAHRAMAN'A MEKTUP
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman’a yazığı mektupta, içtüzük değişikliğine ilişkin davetine katılmama gerekçesini açıklarken, “Bu ortamda öncelikli sorun OHAL’in kaldırılma ve Meclis’in itibarının iadesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!