HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Davutoğlu’na üzülüyorum

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Davutoğlu’na üzülüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 01:28

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barajı geçtikleri bir Türkiye’de 8 Haziran sonrasını, “Bölünme korkusu olan Türkler bundan tamamen kurtulacak. Kürtler de birlikte yaşama duygusuna kavuşacak” diyerek anlattı.

Haberin Devamı

Mersin mitingi sonrası Diyarbakır’a geçerken Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, şunları söyledi:

HALK TEHLİKEYİ GÖRMÜŞ OLDU

“Erdoğan’ın meydanlara çıkması halkın tehlikeyi yakından görmesini sağladı. Erdoğan sarayda sessiz sedasız otursaydı tehlike bu kadar görülmezdi. Tehlikeden kastım, tek adamlığı getirecek başkanlık sistemi. Bu nedenle ben hakikaten Davutoğlu için üzülüyorum. Cumhurbaşkanı ‘meydanlar boş’ dedikçe Davutoğlu’na hakaret etmiş oluyor.
Bize en yüksek sempati CHP tabanından, en çok oy ise AKP tabanından geliyor. 8 Haziran’da barajı geçmiş bir HDP olduğunda, Türkiye neleri mi yaşayacak? Türkiye’nin bölünmesi konusunda korkusu olan Türkler bundan tamamen kurtulacak. Türklerden de büyük destek alacağız. Kürtler de ‘Evet, bu ülkede birlikte yaşama duygusu var artık’ diyecek, rahatlayacaklar.

Haberin Devamı

(Cemaatle bağ konusundaki soru üzerine) Bana TV kanallarının yayın dökümü geliyor. Bize ekstra yer veren tek kanal yok. Cemaat medyası da böyle, Doğan medyası da. Yandaş kanalların tümü ise AKP’ye çalışıyor. Bizi ise sıfır dakika veriyorlar. TRT bize sırf hakaret etmek için haber yapıyor. Bize hiç kimseden özel destek yok. Doğan veya Gülen medyası, bunlar işini yapıyor. Buna rağmen oralarda da AKP’den çok daha az görünürüz.”

Halen kınamış değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Adana, Mersin'de parti teşkilatlarımız bombalandı. Bu tarafsız Cumhurbaşkanı halen olayı kınamış değil, 'Geçmiş olsun' demiş değil. Demek ki sen HDP'lilerin cumhurbaşkanı değilsin. HDP'liler katledilse umurunda değil. Biz böyle Cumhurbaşkanı istemiyoruz, başkan olarak da görmek istemiyoruz ve yaptırmayacağız" dedi.
Demirtaş, partisinin Adıyaman mitinginde hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: "Milletin parasıyla seçim kampanyası yürütmek başlı başına anayasal suçtur, aynı zamanda günahtır. Bunu en fazla yapan tarafsız Cumhurbaşkanıdır. Öyle tarafsız ki; oy istediği partinin ismini açıklamıyor, o kadar hassas, tarafsız. Sadece beyefendinin gönlünde bir aslan yatıyormuş ama kimseye söylemiyormuş. 7 Haziran'da senin o gönlündeki aslanı kediye çevirmezsek bize de HDP demesinler.” DHA

BAKMADAN GEÇME!