‘Hayır diyeceğini açıklayanlara baskılar başladı’

Güncelleme Tarihi:

‘Hayır diyeceğini açıklayanlara baskılar başladı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 20:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Referandum sürecine gidilirken ilk haftadan ‘hayır’ diyeceğini açıklayan kişi ve kurumlara baskılar başladı. AKP’nin ilk referandum stratejisinin korku ve tehdit olduğu açıkça görülüyor” dedi.

Haberin Devamı

CHP MYK toplantısı sonrasında açıklama yapan Böke, özetle şunları söyledi:

TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ

“Türkiye Kamu Sen’e bir saldırı yapıldı. Bir sivil toplum örgütünün seçilmiş başkanına tehditler savuruldu. Rejim değişikliğine ‘hayır’ diyenlere, Cumhuriyet’e sahip çıkanlara, milletin egemenliği sarayın egemenliğinden kıymetlidir diyenlere, ister hükümet yandaşları tarafından isterse de hükümetin cesaretlendirdikleri tarafından gelebilecek hiçbir tehdide biz pabuç bırakmayacağız.

HEM İTİRAF HEM TEHDİT

(Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Allah’ın izniyle, referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler’ sözleri) Hükümetin sözcüsü bu açıklama ile terör örgütlerine hükümetin göz yumduğunu, bu sebeple insanlarımızın öldüğünü, katledildiğini, hatta Türkiye’nin bu göz yumma nedeniyle bir terör kaosu yaşadığını açıkça söylemiştir. Bu cümle kendi başına bir tehdittir; çünkü, eğer ‘evet derseniz başkanlık rejimini, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek, ama hayır derseniz terör sürecek’ demektir.

Haberin Devamı

1 KASIM’DAN SONRA BİTTİ Mİ?

Bu, AKP’nin ne ilk itirafı ne de ilk tehdididir. AKP’nin vatandaşı terörle tehdit etmek gibi bir alışkanlığı var. 1 Kasım’a giderken ‘AKP tek başına iktidar olursa terör biter’ dediler. Vatandaşı terörle tehdit ettiler, şimdi aynı nakaratı bir kez daha dinliyoruz. ‘Bu da yetmez, rejimi değiştirirseniz ülkeyi tek adama teslim ederseniz terör biter’ diyorlar. Peki 1 Kasım seçimlerinden sonra terör bitti mi? Bitmediği gibi artarak sürüyor. O zaman hiç kusura bakmayın; ‘Her seçim dönemi bu sopayı niçin sallıyorsunuz ve terör neden hiç bitmiyor’ diye sorarlar.

ENDİŞENİN İTİRAFI

(Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP’ye siyasi ikbal suçlaması) AKP’nin kendi ikbaliyle ilgili olan endişesi her adımından belli olduğu için burada çok açık bir itiraf yaşanmış. AKP’nin huyudur itiraf eder, tehdit eder. Bir tek kaygımız var; o da Türkiye’de bu düzeni derinleştirmek isteyen, yeni bir Saray vesayeti kurmak isteyenlere karşı duracak demokratik güçleri güçlendirmek tek görevimiz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ YOK ETME PAHASINA

(Sosyal medyada sporcuların ‘evet’ kampanyası) Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda olan milyonlar var. Onlar kendi yarını için ‘hayır’ diyecek. Belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak Saray’ın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye’yi yok etmek pahasına ‘evet’ demeyi göze almışlar.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!