Generaller artık er

Güncelleme Tarihi:

Generaller artık er
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 14:53

Yargıtay'ın Balyoz davasında pek çok sanığın alt mahkemece verilen mahkumiyet kararını onamasının Türk Silahlı Kuvvetleri açısından da önemli bir sonucu var... Hükümleri kesinleşen, aralarında orgenerallerin de bulunduğu tüm muvazzaf ve emekli subayların rütbeleri geri alınacak. Hüküm giyen tüm subaylar 'er' statüsüne inecek. Kararla birlikte, hüküm giyen Muvazzaf subaylar ise TSK’dan çıkarılacak. Ceza alanların ailelerinin, yaşadığı lojmanları da boşaltmaları gerekecek. Hizmet süreleri emekli olmaya yetmeyen muvazzaf subaylar da maaş da alamayacak.

Haberin Devamı

Generaller artık er
Cezaları onananlar arasında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Albay Dursun Çiçek, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Korgeneral aynı zamanda MHP Milletvekili Engin Alan, emekli Korgeneral Nejat Bek, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de bulunuyor.

MADALYA VE KILIÇLAR DA GERİ ALINACAK

Haklarında hükümler kesinleşen ve ceza alan emekli/muvazzaf subaylar sadece rütbelerini kaybetmeyecek; Aldıkları tüm devlet üstün hizmet madalyaları ve nişanlar ile, kılıçları da geri alınacak.

Haberin Devamı

ORDUEVİNE GİREMEYECEKLER

Ceza hükümleri onananlar, askeri tesislerden de yararlananayacaklar. Hem kendilerinin, hem de ailelerine verilen askeri kimlikler de alınacak. Askeri tesislerden yararlanamayacaklar.

Generaller artık er

İşte Balyoz Davası'nda 2 sayfalık kısa kararın tam metni

MUVAZZAF ASKERLERİN ÖZLÜK DURUMU

Balyoz davasında haklarındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan muvazzaf subaylar ise eğer hizmet süreleri emeklilik hakkı kazanacak kadarsa emekli maaşı ve ikramiyelerini alabilecekler.
Ancak hizmet süreleri emekli olmaya yetmeyen muvazzaf subaylar maaş alamayacaklar. Ancak hizmet sürelerine bağlı olarak kazanılmış tazminat haklarını alabilecekler.

Generaller artık er

Engin Alan’ın vekilliği düşecek mi?

BALYOZ DAVASINDA MAHKEMENİN VERDİĞİ CEZALAR

Generaller artık er

GENELKURMAY'IN GÖNDERDİĞİ ÇİKOLATAYI DAĞITTI, ÜZERİNDE AY-YILDIZ OLAN KUTUYU ATTI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!