Genelkurmay adli müşaviri göreve döndü

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay adli müşaviri göreve döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:42

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı’nın yerine Genelkurmay Adli Müşavirliğine atanan, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tuğgeneral Dinçer Ural’ın görevine döndüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ural, FETÖ çatı iddianamesinde, ‘örgütün para kasası’ olarak geçen tutuklu Dilaver Azim ile telefon görüşmelerinin belirlenmesi, eşinin Fetullah Gülen’in çağrısı sonrası Bank Asya’ya para yatırması, kız kardeşinin KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu iddiaları üzerine gözaltına alınmıştı. Ural’ın eşinin, FETÖ’yle ilgili disipline sevk edildikten sonra AK Parti’den istifa eden eski milletvekili Muhammed Çetin’in kardeşi olduğu da öğrenilmişti. Tuğgeneral Ural, Genelkurmay Karargâhı’ndaki odasından alınmış ve sonra serbest bırakılmıştı.

BAKAN IŞIK, ‘AFFINI İSTEYECEK’ DEMİŞTİ
Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV’deki yayında, “Şu anda izne ayrıldı. Hakkında şüphe oluşunca da bu kadar kritik bir görevi sürdürmesi zor. Bu kadar kritik bir konumda şüphelerin oluşması mutlaka üzerinde durulması gereken bir konu. Sanıyorum kendisi de affını isteyecek. Bazen kardeşin kardeşle konuşmadığı, amcanın yeğenle konuşmadığı durumları biliyoruz. Muhammet Çetin’in eniştesi olduğu biliniyordu. Birisinin bir başkasının eniştesi olması onu suçlu hale getirmez. Organik bir şeyin olmadığı da biliniyordu. Adli süreç içinde bazı yeni bilgiler ortaya çıkıyor” demişti. 

BAKMADAN GEÇME!