Gazeteci Koşar, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Koşar, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 09:43

Cinayete kurban giden gazeteci Baki Koşar, gazeteci dostları tarafından öldürüldüğü evinin önünde anıldı. Koşar’ın cenazesi memleketi Batman’da toprağa verildi.

Pangaltı Eşref Efendi Sokak’taki evinin önünde toplanan bir grup gazeteci, yazar ve Koşar’ın dostları, burada bir anma töreni yaptı. Koşar’ın "şüpheli ölüm" nedeniyle mühürlenen bodrum katındaki evi, son kez Koşar’ın sevenlerini ağırladı. Amber Apartmanı önünde amcasının oğlu İmran Koşar, nüfus cüzdanını çıkararak, "İstanbul bizi yedi, bitirdi. Dostlarısınız, Baki’ye sahip çıkın. Olayın peşini bırakmayın" diyerek gözyaşı döktü.

RÖPORTAJA GİTTİ GELMEDİ

Ülkede Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İrfan Uçar, Koşar’ın en son Ek Gündem için gazeteci Oral Çalışlar ile söyleşi yapmak için randevu aldığını ve bunun için görüştüklerini ancak daha sonra kendisinden haber alınamadığını belirtti. Baki Koşar’ın hunharca bir cinayete kurban gittiğini belirten Uçar, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Daha sonra konuşan gazeteci arkadaşı Saim Çınar, Koşar’ın "yeryüzünün en güzel kahkahasını atan insan olduğunu ve ölümünden derin üzüntü yaşadıklarını" söyledi. Gazeteci Ahmet Tulgar "Bazı insanlar yalnız doğar ve yalnız ölürler denir. Baki’nin ki de öyle oldu. Baki yeryüzünün en güzel insanıydı, hayatı bir oyun gibi görüyordu" dedi.
Sosyolog-gazeteci Pınar Selek de, "Baki Koşar sesi çıkmayanların, sözü beş para etmeyenlerin dili oldu. Bunu da büyük bir dürüstlükle yaşam ve insan sevgisiyle yapıyordu. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Koşar’ın son yolculuğunda İpek Çalışlar, Perihan Mağden, Esmahan Aykol, Müjgan Arpat, Canan Parlar da hazır bulundu.

CENAZE BATMAN’DA

Koşar’ın cenazesi, Batman’da yaklaşık bin kişinin katıldığı törenle, Bozoğulları Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene Batman Belediye Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Gercüş Belediye Başkanı Esat Öner, Batman Baro Başkanı Zekeriya Aydın, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Aslan, Ülkede Özgür Gündem gazetesi temsilcileri de katıldı. Koşar’ın annesi, Koşar’ın kimseyle bir husumetinin olmadığını belirterek, katillerin bir an önce bulunup hesap sorulmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!