Fransa'da günlüğü 100 euroya 'kiralık meme'

Güncelleme Tarihi:

Fransada günlüğü 100 euroya kiralık meme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2013 11:42

Fransa'da genç bir kadın, internet üzerinden yayınladığı bir reklamla 'eşcinsel çiftlerin bebeklerini günlük 100 euroya emzireceğini' açıklayınca hem basının gündemine oturdu hem de büyük bir tartışma başlattı.

Haberin Devamı

Fransa'da eşcinsel çiftlerin evlenmesine olanak sağlayan ve uzun süre tartışılan tıklayın yasanın onaylanmasından kısa süre sonra, 29 yaşındaki hemşire, bebeklerin emzirilebilmesi için 'memelerini kiralamaya karar verdiğini' duyurdu.

'Kiralık meme' ilanı "Burada her şey kiralıktır" sloganıyla çalışan e-Loue.com adresindeki internet sitesinde yayınlandı. Site yöneticileri, her şeyin kiralık olduğunu söylese de, bu tür bir ilanla daha önce karşılaşmadıklarını belirtiyorlar.

İlanda "Tamamen sağlıklı, genç bir anneyim. 29 yaşında eğitimli bir hemşireyim. Küçük bebeklerin emzirilebilmesi için memelerimi kiraya veriyorum" ifadeleri yer alıyor.

Genç kadın, ilanda ayrıca, bir bebeği günde 12 kez emzirebileceğini belirtiyor.

İlanın başlığında basit şekilde "Kiralık meme - Emzirme - Boulogne" sözleri yer alıyor. Boulogne Paris'in batısındaki bir banliyö.

Haberin Devamı

İlanın yayınlandığı e-Loue internet sitesinin yöneticisi yoğun eleştiri almış olsa da, çalışanlarının ilanı veren kadınla temasa geçtiğini, kimliğini doğruladıklarını ve önerilen hizmetin gerçek olduğundan hiçbir şüpheleri bulunmadığını belirtiyor.

Önerilen hizmetin yasadışı olduğu iddialarını ise reddeden e-Loue, Fransa'da anne sütünün satışının yasadışı olduğunu ancak bu ilanı veren kişinin sütünü satmadığını ve bir 'hizmet önerdiğini' savunuyor.

Fransa'da eşcinsel çiftlerin evlenmesine ve evlat edinmesine olanak veren yasalar yürürlüğe girmiş olsa da, 'taşıyıcı annelik' ya da eşcinsel çiftler için çocuk doğurmak yasalara aykırı.

İlanı veren kadın şu ana kadar 10 teklif aldığını söyledi. Bunların sadece yarısının ciddi teklifler olduğunu belirten genç kadın, "Diğerleri sapıklardı" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!