FETÖ'cülerin darbe gecesi mesajı: Direnen herkes indirilsin

Güncelleme Tarihi:

FETÖcülerin darbe gecesi mesajı: Direnen herkes indirilsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 20:59

FETÖ’yle ilgili İstabul’daki ilk iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Buna göre 21 polis için 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede FETÖ’cülerin darbe gecesi aralarındaki mesajlara da yer verildi. Buna göre bir mesajda, “Ankara’da muvazzaf ve emekli kim varsa silahını alıp direnen herkesi indirsin” talimatı vardı.

Haberin Devamı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 21 polis hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 8 polis hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. FETÖ’yle ilgili İstanbul’da hazırlanan bu ilk iddianamenin bir örneği Fetullah Gülen hakkında da gereğinin yapılması için ana soruşturma dosyasına gönderildi.

‘YARIN ASKER OLUYORUZ’

İddianamede, şüpheli polis Muhammet Işık’ın evinde yapılan aramalarda, cep telefonunda ‘Eagle’ isimli haberleşme programı bulunduğu ve burada “ABD’den haber; Erdoğan’a darbe yapılacak”, altında da 15 Temmuz 2016 gününe ait takvim yaprağının kayıtlı olduğu belirtildi. Yine şüpheli polis İshak Erol, WhatsApp grubundan asker fotoğrafı paylaşarak “Bunların anlamını biliyor musunuz, yarın kamuflajları hazırlayın, yarın asker oluyoruz” diye mesaj attığı kaydedildi. İddianamede şüpheli Eyüp Şahin’in telefonunda, FETÖ yöneticileri tarafından gönderildiği tahmin edilen şu mesaj yer aldı:

Haberin Devamı

“Herkes arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olunmasını temin etsin. Direnmesinler, direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. Özellikle Özel Harekât ve Çevik’tekiler askere teslimiyet gösterin. Emniyetten gelen emirleri de yerine getirmeyin. Ankara’da muvazzaf ve emekli olan kim varsa silahını alıp genkur. egm. ankara emniyet, kom. tem ve yıldızın önüne giderek direnen herkesi indirsin bu konuda askere yardımcı olsun kimse evinde durmasın duran vebaldedir...’’ Başka bir mesajda ise “Abiler emniyetten gelen emirleri yerine getirmemeliler” deniliyor.

‘DURUM KÖTÜ, KAMUFLE OLUN’

İddianamede, darbe girişimi başarısız olunca darbeye destek veren polislere gönderilen mesajın ise bir başka şüpheli Ersan Gönül’ün telefonundan ele geçirildiği belirtildi. İddianamede yer verilen ‘’16 Temmuz 2016 günü 05.20’de “bölge imamları” kaydıyla gönderilen mesajda, “Çok acil duyuru. Durum kötü. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydanlara inip kendisini kamufle etsin, seçilmiş irade falan desinler, ama asla hoca efendinin adı geçmesin” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede, darbe girişimi gecesi Özel Harekât Müdürü’nün, 22.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumak üzere Huber Köşkü’ne, Özel Harekât Timi’nin sevk edilmesini istediği kaydedildi. İddianamede, Havacılık Şube Müdürü Mehmet Kurt’un, şüpheli polis Ender Küçükağ ile pilot Mehmet Barış Aktaş’ı helikopterle Özel Harekât Timi’ni Huber Köşkü’ne götürmek üzere görevlendirdiği ancak şüphelilerin “Özel Harekâtçıları götürürsek bu darbeciler bizi asar” diyerek talimata karşı çıktığı vurgulandı. İddianamede, Huber Köşkü’ne kapalı olan karayolundan gidilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!