FETÖ'cü değil mağdur olsun, İşsiz akademisyen kriteri

Güncelleme Tarihi:

FETÖcü değil mağdur olsun, İşsiz akademisyen kriteri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 23:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, ihraç edilen akademisyenlerin istihdamına yönelik çalışma yapılmasını istedi. Bu kapsamda CHP akademisyenlerde ‘FETÖ’cü olmamak ve mağduriyet yaşamak’ olarak iki kriter belirledi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERDEN 330 akademisyenin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihracı tartışılırken, konu CHP’nin önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da gündeme geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ihraç edilen akademisyenlerin durumunu değerlendirirken, “Yüzlerce akademisyen çalışamıyor, mağdur. Onları nasıl istihdam edebiliriz diye düşünmemiz lazım. Bu konuda bir çalışma yürütün” talimatı verdi. Bu çerçevede, CHP bir envanter çalışması yaparak ‘FETÖ’cü olmamak ve mağdur olmak’ şeklinde iki kriteri göz önünde bulunduracak. KHK ile ihraç edilen ve üniversitesi kapatıldığı için işsiz kalan akademisyenler belirlenecek. Akademisyenlerin haklarında açılmış soruşturma varsa, nasıl sonuçlandığı tespit edilecek. FETÖ’den suçlanan ve soruşturma sonucu bu ispatlanan akademisyenler ayrı tutulacak. Hakkında soruşturma açılmayan ve soruşturması takipsizliğe uğramış hocaların üniversitelere dönmesi için girişimlerde bulunulacak. Üniversiteye dönemeyen mağdur akademisyenlerin istihdamı için farklı seçenekler değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Mağdur akademisyenlerin CHP’li belediyelerde istihdamı için neler yapılabileceği de araştırılacak. Bunun için öncelikle akademisyenin hukuki durumu ele alınarak, belediyelerde istihdam edilip edilemeyeceğine bakılacak. Doğrudan işe alımın önünde hukuki bir engel bulunuyorsa akademisyenlerin, belediye şirketleri üzerinden istihdam edilmeleri veya farklı seçenekler araştırılacak. İstihdam için nüfusu 100 binin üzerindeki ilçe belediyeleri, il belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri tespit edilecek. 

‘AKP’Lİ ELİTLERİN 18’LİKLERİ VEKİL OLACAK’

KILIÇDAROĞLU, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “18 yaşında Meclis’e girenler askerlikten muaf olacak” açıklamasını da şöyle eleştirdi: “Fakir fukara çocukları şehit olurken, AKP’li elitlerin çocukları milletvekilliği yapacak. Anayasa değişikliği ile önerilen seçilme yaşının18’e indirilmesine yönelik düzenlemenin, gençlere siyasetin önünü açmadığı gibi aksine tam olarak AKP’li elitlerin çocuklarına askerlik yaptırmamayı amaçladığı da ortaya çıktı. Biz gençlerin siyaset yapmasına karşı değiliz. Aksine siyasette önleri açılsın istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!