Facebook içtihatları

Güncelleme Tarihi:

Facebook içtihatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 20:12

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan yeni içtihat ve kararları Facebook’ta paylaştı. Buna göre Facebook’ta çok vakit geçirmek boşanma sebebi olabilir.

Haberin Devamı

Boşanma davalarının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, bir ilke imza attı. Gençcan “Bu bilgiyi paylaşmanız yargının iş yükünün azalmasına katkı sağlayacaktır” notuyla dairenin yeni içtihatları ve yargı kararlarını Facebook’tan paylaşmaya başladı. Gençcan’ın “Önemli Kararımız” başlığıyla yaptığı paylaşımına göre “Eşe biber gazı sıkmak” boşanma sebebi sayılacak. Gençcan’ın paylaştığı ilke ve içtihatlar, satırbaşları ile şöyle:

1-ARKADAŞ SAYISI: Facebook profilindeki arkadaş sayısının çokluğu bu kişinin sadakatsiz davrandığının kanıtı kabul edilemeyeceği gibi güven sarsıcı davranış olarak da kabul edilemeyecek. Zamanının çoğunu sosyal paylaşım sitesi ve internette geçirmek ise diğer taraf için ortak hayatı çekilmez kılacağından boşanma sebebi olacak.

Haberin Devamı

2-DAVADAN SONRA SAKADAT: Boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü devam eder ve sona ermez. Dava açıldıktan sonra gerçekleşen sadakat yükümlülüğüne aykırı davranış ancak yeni bir davanın konusu olabilir. Boşanma davası açıldıktan sonra gerçekleşen sadakat yükümlülüğüne aykırı davranış Asliye Hukuk Mahkemesi’nde manevi tazminat davası konusu yapılabilir.

3- YAŞAM BİÇİMİ: Yaşam biçimine “dönüşmeyen” ve devamlılık “göstermeyen” bir davranış “haysiyetsiz hayat sürme” nedeniyle boşanma sebebi sayılmayacak.

4-ÇOCUK HUKUKU: Çocuk hakkında koruma kararı verilmiş olması velayet hakkını ortadan kaldırmayacak. Ana-babanın tutuklu olması da kural olarak “kişisel ilişki” kurulmasına engel sayılmayacak.

5-TANIK ÖLÜRSE: Boşanma davalarında ölen tanık yerine yeni tanık gösterilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!