Esed'den Esad'a dönüş

Güncelleme Tarihi:

Esedden Esada dönüş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 20:49

MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Geçiş sürecinde belki Esed’le gidilme olabilir” sözlerine tepki göstererek, “Esad’dan Esed’e şimdi Esed’den Esad’a dönüş var. ABD ne düşünüyorsa Cumhurbaşkanı, Suriye için onu düşünüyor” dedi.

Haberin Devamı

Partililerle bayramlaşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:


1 KASIM ÖNEMLİ GÜN OLACAK


“Kurban Bayramı Türk milleti için buruk, acı, ıstırap ve üzüntüyle karşılanmaktadır. Böyle olmasına rağmen millet olarak geleceğe ümitle bakmaktayız. İnşallah bu kaos, kriz, karanlık günler biter acılı günler sona erer. Türkiye huzura kavuşur, kardeşlik şuuru gelişir ve bir arada, birlikte yaşamanın bütün değerlerini ülkemizde görerek, istikrar içinde kalkınmayla yolumuza devam ederiz. Bu bayram döneminde söylenecek fazla bir söz yoktur. Ama 1 Kasım belki de bu acıların son bulması için önemli gün olacaktır. Türkiye’de özellikle 20 Temmuz’dan bu yana çok şiddetli bölücü terör olaylarıyla milletimiz muhatap olmaktadır. Bu süreç içinde bir iktidar zorlaması için koalisyon şartlarını öne alarak istikrarlı bir oluşum gerçekleştirme anlayışı reddedilmiş ve Türkiye’nin seçimlere gitmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar her türlü oyunu, tuzağı kurmaya çalışmıştır.

Haberin Devamı


ABD NE DÜŞÜNÜYORSA ONU DÜŞÜNÜYOR


Yine bir cuma namazı sonrası konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Sandıkları taşıma değil birleştirme yolunu tercih ediyoruz’ diyerek hattı zatında Oslo’dan bu yana gizli görüşmelerde var olan demokratik cumhuriyet, federal ve bağımsız Kürdistan çizgisini devam ettirebilecek bir gafleti hâlâ devam ettiriyor. Bunu lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin her toprağında, 9 seçmenin bulunduğu her yerde bir sandık kurulacaksa kurulmalı ve seçimler olağanüstü tedbirler alınarak gerçekleştirilmelidir.” Bahçeli, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye konusundaki sözlerini hatırlatması üzerine “Esad’dan Esed’e şimdi Esed’den Esad’a dönüş vardır, seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyorsa Cumhurbaşkanı, Suriye için onu düşünüyor zaten” dedi.

Cizre’de 3 mahalleyi PKK’ya terk ettiler

20 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin özellikle Güneydoğu ve Doğu illerinde PKK tarafından alan hakimiyetinin kurulması için çaba gösterilen bir vatan parçamızda bugün için seçimlerin ne şekilde yapılacağına dair büyük tehditler söz konusudur. Hükümet burada da yanlışa düşmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman yanlış konuşuyor, yanlış yönlendirme yapıyor ve kendi çıkarından başka hiçbir şey düşünmüyor. Geçmiş seçimlerde 400 rakamı üzerine odaklanmıştı, şimdi 550 milli ve yerli ne demekse o milletvekillerine talip oluyor. Ama bir de görüyoruz ki 8 günden bu yana Cizre’de silahlı kuvvetlerimizi Cizre halkıyla karşı karşıya gelmiş olan PKK terör örgütünün orayı işgal etmesi anlayışına son verecek bazı tedbirlerin gelişmesiyle üç mahalle kurtarılmıştır.

Haberin Devamı


NE İDÜĞÜ BELİRSİZ HÂKİM


Türkiye Cumhuriyeti devletinin kontrolü altında faaliyetlerini sürdürecek, yaşamını devam ettirecek hale gelmişken ne idüğü belirsiz bir hâkim sözde ilçe kurulu başkanı sıfatıyla nereye bağlıdır kimden talimat almıştır kime hizmet etmektedir bunun da özel olarak araştırılması gereken bir kişi Cizre’nin üç mahallesinde seçimlerin yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içine girmiştir. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümranlık haklarının olduğu bir alan seçim bahanesiyle PKK’ya terk edilmiştir. Geçici bir hükümet vardır, seçimi istikrar içerisinde ve güvenlik içerisinde sürdürmesi mümkün gözükmemektedir.

Haberin Devamı

45 günlük Göktürk Kültigin

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezindeki bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Bahçeli, Gülşah ve Zikri Özbek çiftinin 45 günlük bebekleri Göktürk Kültigin Özbek’i kucağına alarak sevdi. Kendisinin elini öpen bir çocukla bozkurt işareti yaparak gazetecilere poz verirken “Çocukların geleceği için MHP’ye” diye seslendi. (RIZA ÖZEL/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!