Ergenekon Yargıtay'da: DVD’sini izlediler

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon Yargıtayda: DVD’sini izlediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 21:39

274 sanıklı Ergenekon davasının 62 sanık yönünden Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde yapılan temyiz duruşması birçok ilke sahne oldu. Yargıtay’ın yeni terör dairesi olan ve TIR savcılarının yargılamasını da yapan Daire Heyeti’nin, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ergenekon davası karar duruşmasının DVD’sini izlediği ortaya çıktı. Heyetin, temyiz talepleri tutanağa geçirilmeyen sanıkların isimlerini de dosyaya eklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

YARGITAY Konferans Salonu’ndaki duruşmaya, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Dursun Çiçek, Sinan Aygün, Fatih Hilmioğlu, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Levent Ersöz, Nusret Senem’in aralarında bulunduğu bazı sanıklar, sanık yakınları, avukatlar katıldı. Başkan Eyüp Yeşil’in duruşmanın başındaki temyiz duruşmalarında örneğine rastlanmayacak şekildeki, “Duruşma sürecinde, son celse DVD’sini izlediğimizde oldukça sıkıntılı sürecin geçtiği, bir kısım dilekçelerin sanık müdafilerin ‘Temyiz ettik, duruşma istedik’ demelerine rağmen dosya içinde olmadığı görüldü. Ancak hak kaybı olmaması açısından beyanları esas alarak, personelin de ihmalinden kaynaklanmış olabilir, bu talepte bulunanlara duruşmalı inceleme kararı verdik” sözleri sanıkları ve avukatları şaşırttı. Yeşil 274 sanıktan 62’sinin temyizini duruşmalı yapacaklarını, 116 sanıkla ilgili daha duruşmalı temyiz incelemesi talebi bulunduğunu ancak aldıkları cezalar 10 yılın altında olduğu için yasa gereği bu talepleri yazılı inceleyeceklerini bildirdi. Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe olmak üzere haftada dört gün duruşma yapacaklarını ve alfabetik sıraya göre savunma yapılacağını, savunmaların kesilmeyeceğini vurgulayan Yeşil, “Adil yargılama ilkelerini gözeterek, mümkün olduğu kadar savunma hakkınıza sonsuz saygı göstererek, istediğiniz oranda savunma için imkan sağlayacağız. Ancak sizden istirhamımız duruşmanın hızlı yürümesi, erken sonuçlanması açısından mümkün olduğunca tekrardan kaçınmanız” dedi. Sanık yoklaması, rapor ve tebliğnamenin okunmasının ardından savunmalara geçildi. Sanıklar şunları söyledi:

Haberin Devamı


DİNAMİT LOKUMUYLA AFYON LOKUMU AYNI PAKETE KONULABİLİR


- Mustafa Balbay: Dinamit lokumu ile Afyon lokumu ikisi de lokumdur, ikisi de lokum olarak değerlendirilip aynı pakete konulabilir. Bu mantıkla açılan bir davaydı. Bugün mahkeme heyeti adil bir yargılama yapacağını söyledi. Biz de onu bekliyoruz. Biz ‘Ankara’da yargıçlar var’ demek istiyoruz.
- Adnan Türkkan: Beni, gözaltına alındığımda Zekeriya Öz sorgulamıştı. Şimdi bir kanun kaçağı olarak Türkiye dışındadır. Davanın usulden değil esastan bozulmasını talep ediyorum.
- Celal Ülgen (Adil Serdar Saçan’ın avukatı): Türkiye Cumhuriyeti’nde örneği görülmemiş bir hukuksuzluk yaşanmıştır. İlk defa hukuk rövanş almaktadır, ilk defa hukuk bugüne kadar battığı çukurdan yukarı çıkmaktadır. Hükmün aslında esasa girilerek bozulmasını talep ediyorum.

Haberin Devamı

Ergenekon Yargıtayda: DVD’sini izlediler

SİLİVRİ’DE YARGILANDIKLARINI GÖRECEĞİZ


SANIK Dursun Çiçek ise savunmasında “Bu kumpası kuranların Silivri’de yargılandığını göreceğiz. Bugünler yakındır. Bunun müjdesini milletimize vermek isterim” dedi.

Ergenekon Yargıtayda: DVD’sini izlediler

25 BİN G-3 TÜFEĞİ 2 BAGAJA NASIL SIĞAR


YURTDIŞINA gideceği için mazeret bildiren sanık Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ilk savunmayı yaptı. Perinçek şunları söyledi: “Doğu Perinçek, 25 bin adet G-3 tüfeğini iki bagajda geçirdi, deniyor. 20 adet TIR’ın taşıyacağı G-3’ü iki araba bagajına sığdırdı, siz hukuka nasıl sığdıracaksınız bekliyoruz. Davadaki tüm deliller ABD’nin, devletimizin içine yerleştirdiği, adı da ‘F suç örgütü’ diye konan örgüt tarafından uydurulmuştur. Amerika’nın Türkiye’yi bölme tehdidi var. Bu davayı geciktirmek önemli bir yanlış olur. Ben de bir YARGITAY çocuğum. Babam hâkimdi, başsavcı yardımcılığı yaptı. Yargıtay’a güvenim sonsuzdur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!