Erdoğan, Papa Fransuva ile görüştü... Görmezden gelinmesi utanç verici

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Papa Fransuva ile görüştü... Görmezden gelinmesi utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurması telefon diplomasisini Papa Fransuva ile sürdürdü. Erdoğan’ın Papa ile görüşmesinde, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Haberin Devamı

Erdoğan görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik hiçbir kutsal metinde yeri olmayan saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu, tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede, kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti’nin kurulması ile mümkün olacağını söyledi.

ATEŞKES SAĞLANMALI

Papa Fransuva’nın Gazze kriziyle ilgili görüşlerinin de büyük ölçüde Türkiye’nin yaklaşımıyla örtüştüğü öğrenildi. Kudüs’ün tüm dinlere ait olduğu vurgusunu yapan Papa Fransuva, insan hayatının önemine dikkat çekerek, sivil ölümlerinin durdurulması için ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!