Emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 19:15

Emlak vergisi ödeme işleminin nasıl yapılacağı yüzlerce kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ev sahibi olan vatandaşlar emlak vergisinin yeni yılda ne kadar olduğunu merak ediyorlar. Peki, emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Emlak vergisi; arazi, arsa ve binalar için servete dayalı olarak tahsil edilen bir vergidir. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında online olarak borç sorgulama ve ödeme işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NASIL VE NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49’uncu maddesinin (b) fıkrası uyarınca “takdir komisyonlarının arsalara ve araziye ait asgari ölçüde birim değer tespitine ilişkin dört yılda bir yapacakları takdirler, tarh ve tahakkuk işleminin yapılacağı sürenin başlangıcından en az altı ay önce karara bağlanarak arsalara ait olanlar takdirin ilgili bulunduğu il ve ilçe merkezlerindeki ticaret odalarına, ziraat odalarına ve ilgili mahalle ve köy muhtarlıkları ile belediyelere, araziye ait olanlar il merkezindeki ticaret ve ziraat odalarına ve belediyelere imza karşılığında verilmektedir.”

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2018 EMLAK VERGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilir.

EMLAK VERGİSİ 2018 ARTIŞ ORANLARI NE KADAR OLDU ?

Türü Büyükşehir Olan İller Büyükşehir Olmayan İller

Mesken Binde 2 Binde 1

İşyeri Binde 4 Binde 2

Arsa Binde 6 Binde 3

Arazi Binde 2 Binde 1

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebililir.

2018 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLAYACAK?

Emlak Vergileri her sene iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. 2017 yılında emlak vergisinin birinci taksiti mart ayında, 2. taksiti ödemeleri ise Eylül ayında yapılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!