E-Devlet ile ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet ile ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 18:10

E Devlet ücretli öğretmen başvurusu, normal şartlar altında İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilen başvuru işlemlerini kolay bir hale getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çalışan okullarda öğretmen olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar, ücretli öğretmenlik başvuru işlemini E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, E-Devlet ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

E-Devlet ile ücretli öğretmenlik başvurusunun nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları 24 Ocak 2018 tarihinde başladı. ücretli öğretmenlik yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kolay başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. İşte detaylar.

e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları 24 Ocak 2018 tarihinde başladı. MEB'in yaptığı açıklamada, başvuruların 2. dönem sonuna kadar yapılacağı bildirildi. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacağını da belirten MEB, hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1. dönem sonu itibariyle sonlandırıldığını, bu durumda bulunanların 2. dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği vurgulandı.

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.

Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek.

E-DEVLET ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!