Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başvuru tarihi ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başvuru tarihi ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 22:35

Meslek yüksekokulları ile ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin, lisans programlarına yerleşmek için girdiği DGS’de başvuru tarihi merak edilmeye başlandı. Binlerce adayın ter dökeceği DGS başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki DGS’de başvuru tarihi ne zaman? İşte DGS ile ilgili bazı bilgiler…

Haberin Devamı

Önlisans eğitimini bitirip dört yıllık lisans programlarına girmek isteyen binlerce öğrenciyi yakında ilgilendiren DGS başvuruları için kısa bir süre kaldı. Sınav heyecanı için geri sayım devam ederken adayların merak ettiği DGS başvuru tarihi de açıklandı. Merak edilen DGS'de başvuru tarihi ile ilgili detaylar...

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı DGS` ye giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmamaktadır. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabilmektedir ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılmaktadır.

DGS’YE BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından 2019 DGS başvuruları 26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihleri olarak belirlendi. DGS geç başvuru tarihi ise 21 Mayıs 2019 olarak açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!