Devlet Bahçeli 'hukuki desteği' açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bahçeli hukuki desteği açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 21:27

MHP Lideri Devlet Bahçeli, çok tartışılan “Hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek” sözlerine açıklık getirdi. AK Parti’deki kaynamaların kopmalara sebebiyet verdiği takdirde ülkenin durumunun kötüleşeceğini savunan Bahçeli, “AKP’nin olağanüstü kurultayı sonrasında, terörle mücadele zaafa uğrar ve tavsarsa, parti olarak TBMM’de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz” diye konuştu. Bahçeli, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

DOST KAZIĞINI KONUŞMAYALIM

“Destekse istenen, şartsızdır. Katkıysa beklenen, aracısızdır. Yeter ki, terör illetinden kurtulalım. Kahramanlar, ülkemin değişik yerlerinde üstün bir mücadele verirken, Ankara’da post kavgasına tutuşmayalım, dost kazıklarını konuşmayalım. Ne yeni bir sisteme ne de yeni rejime gerek vardır. Başkanlık gelince Türkiye bir kalemde tüm sorunlarından kurtulacak mıdır? Başkanlık kabul edildi diyelim, muhataplarımız bize söyler mi; ne değişecek? Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği ana dinamikler değiştirilmeden, geçmişten keskin bir kopuş ve ayrılış yaşanmadan başkanlık nasıl kurulacaktır? Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin doğal yansıması olduğu tezi bize göre geçersiz, afaki ve abartılı bir değerlendirmedir.

Haberin Devamı

SANKİ TOROS’LARIN AHI TUTTU

Sayın Davutoğlu’na bundan sonraki hayat serüveninde başarı ve mutluluklar diliyorum. Sayın Davutoğlu AKP Genel Başkanlığı’ndan ayrılma tercihinin kendisine ait olmadığını söylemektedir. Bu durum karşısında Davutoğlu’nun kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir ve bunu niçin gerekli görmüştür? Her ne kadar AKP siyasi rakibimiz olsa da, Türkiye’nin şu günkü vahim ortamında bir iktidar karışıklığı, bir hükümet bunalımı çok büyük sakıncalar doğuracaktır. Millet iradesini alarak Başbakan olmuş bir parti genel başkanının, böylesi yollarla buruşturulup atılmasını hazmetmemiz zordur. Biz gidersek beyaz Toros’lar gelir diyen Davutoğlu, koltuğunu bir çırpıda terk etmiştir. Sanki Toros’ların ahı tutmuştur. Sisli ülke gündeminden nemalanma arayışına düşerek, erken seçim ihtimalini konuşanlar ise mahvoluşa süratle hizmet etmektedir.

MHP’NİN DİĞER ELEŞTİRİLERİ SAKLIDIR

Söylemek istediğimiz şudur: MHP diğer eleştirileri saklı kalmak kaydıyla ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. AKP’nin olağanüstü kurultayı sonrasında, terörle mücadele zaaf uğrar ve tavsarsa, parti olarak TBMM’de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bugüne kadar terörle mücadelede, tüm eleştiri ve karşı çıkışlara rağmen, MHP devletin ve hükümetin fiilen destekçisi olmuştur.”

Haberin Devamı

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI YANITI

Bahçeli, grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Her türlü desteğe açık olduğunuzu söylüyorsunuz, buna partili cumhurbaşkanı da dahil mi?” sorusuna Bahçeli, “Terörizmi yok etmek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi her uzlaşma teklifine, her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür. Siz konuşmamdaki özü kavramak istemiyorsunuz. Terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek verdiğimizi ifade ediyorum. Bunun dışındaki eleştirilerimiz saklıdır” yanıtını verdi.

AKP’DE FİRE OLUR, MHP’DE OLMAZ

 “TBMM’de, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması Genel Kurul’a gelecektir. AKP ve CHP’de fire verilmesi güçlü ihtimaldir. MHP bu konuda da milletinin yanında duracaktır. Erken seçim için MHP bekleniyormuş. MHP’de mevcut yönetim kalırsa baraj altı, giderse yüzde 25’e çıkarmış. Bu yalancılar korosu algı düzeneklerini el yapımı patlayıcılar gibi partimizin etrafına döşemeye kalkmışlardır. Zekâ fukarası kafalarına göre MHP’nin yutulmasını projelendiriyorlar. Biz siyasette tavşana kaç, tazıya tut demeyiz. Tavşan arayanlara Bozkurt’u hatırlatır, akıllarını da baştan alırız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!