Davetiyeler kadınlar adına düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Davetiyeler kadınlar adına düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

İstanbul cemiyet ve iş hayatının saygın ve etkin kadınlarından bir grup cuma akşamı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin küçük bahçesinde Egemen-Beyhan Bağış çiftinin verdiği resepsiyon için buluştu.

Haberin Devamı

Davetin konusu “AB Süreci Kadın Girişimi Destekçileri” idi, herkesin sabırla beklediği konuk ise Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’dı...

NEFİS bir yaz akşamı Mimar Sinan’dan kalma hamama, bir sinagoga, bir kilise ve bir de camiye eşit mesafede duran, Boğaz Köprüsü’nün hemen altında küçük bir bahçe... Avrupa Birliği’nden (AB) Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın bu lojistik özelliklerinden dolayı ayrıca gururlandığı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin (ABGS) İstanbul ofisinin bahçesi burası. Neslihan Özyiğit ve onun favori aşçısı Tolga’nın hazırladığı aperatifler servis edilirken kırmızı tabanlı, yüksek ökçeli Louboutin ayakkabılarıyla çok şık kadınlar yerlerini alıyor.

‘Beyhan Hanım müthiş bir ev sahibi’

Sade ve düz renk zarif eşarplar takmayı tercih etmiş başörtülü hanımlarla payetli ceketlerinden bronz tenleri ve özel tasarlanmış kolyeleri görünen havalı cemiyet hanımları günün anlam ve önemine mukabil uygun sohbete başladı ve Nisan ayında Brüksel’e düzenlenen kadın girişimciler toplantısı konuşulmaya başlandı. Toplantı çok başarılı geçmişti, kadın girişimcilerin çoğu memnundu seslerini duyurabildikleri için. Kafe işletmecisinden İnci Aksoy gibi sanat hamilerine, ayakkabı dükkanı sahibinden kadın haklarını mesele edinen sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar çeşit çeşit kadına rastlayabileceğiniz ortamda ayaküstü sohbetlerden çıkan bir önemli sonuç da şuydu: Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Hanım çok seviliyor.

Resepsiyonun esprisi davetiyeler

Hepsi amentü gibi “Müthiş bir ev sahibi” veya “Ne tatlı kadın...” diye başlıyor söze konu Beyhan Bağış olduğunda. Gecenin asıl eğlencesi, resepsiyonun kadınlarını çeşit çeşit espri üretmeye sevk eden, kahkahalarla güldüren detay, davetiyeler. Bağış çifti davetiyeyi kadınların ismine göndermişti. Örneğin davetiyede Ömer Dinçkök’ün adı geçmiyordu, “Sayın Ayşegül Dinçkök” veya Yıldırım Demirören yerine “Sayın Revna Demirören” yazıyordu. Altına da küçük bir not iliştirilmişti: Davetiye eşlidir. Yani isterseniz, tabii, eşinizi de getirebilirsiniz ama şart değil! Bu davet sizin için. Egemen Bağış, bu detayı özel olarak düşündüklerini sonra yaptığı konuşmada anlattı.

‘AB en büyük barış projelerinden biri’

Emine Erdoğan, iki saatlik resepsiyonun son 45 dakikasına yetişebildi. Yaptığı konuşmada AB’nin insanlık tarihinin en büyük barış projelerinden biri olduğunu söyledi. AB’nin kuruluşunda ve genişlemesinde kadın hareketinin önemine değindi. Konuşması bittikten sonra resepsiyondaki bütün kadınlarla uzun uzun sohbet etti. İnci Aksoy’un ses getiren sergi Body Worlds’ten bahsetmesi üzerine de bu sergiye gitmek istediğini söyledi.

Ünlüler de davette

Haberin Devamı

MAGAZİN figürleri her yerde, her başlık altında mutlaka çok ilgi çekiyor. O yüzden bahçeye Orhan Gencebay ve Sevim Emre girdiğinde, kapıda İbrahim Kutluay-Demet Şener çifti belirdiğinde, Tülin Şahin mini elbisesiyle salındığında, Sertab Erener az ötede bir masada göze çarptığında sohbet sekteye uğruyor, dikkat oraya yöneliyor.

Kimler yoktu ki

Davete katılan diğer isimler: Diana-Ferit Şahenk, Semahat Arsel, Türkan Sabancı, Emine Kamışlı, Feryal Gülman, Siren Ertan, Ayşe Kucuroğlu, Mehmet Ali-Meyra Ilıcak, Nail Keçeli, Günseli Kato, Yaman Törüner’in eşi Alev Törüner, Cem Hakko, Nazan Ölçer, rahmetli TFF Başkanı Hasan Doğan’ın eşi Aysel Doğan, Yıldırım-Revna Demirören.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın cezaevi yıllarından dostu, avukat Münci İnci de resepsiyondaydı. İnci, Emine Erdoğan’ın hanımlarla sohbetini uzun süre bekledikten sonra elini sıkma şansı bulabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!