Darbe Komisyonu'nda Necdet Özel ve 'enişte' rötuşu

Güncelleme Tarihi:

Darbe Komisyonunda Necdet Özel ve enişte rötuşu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 23:25

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, davetliler listesinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini öğrendiğini söylediği eniştesi Ziya İlgen rötuşu yaptı.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Reşat Petek, gazetecilere yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Necdet Özel’i çağırdık, bize bir mektup göndererek, “Tarafıma soru yöneltilmesi halinde yazılı cevap verebilirim” şeklinde bir cevap verdi. Arkadaşlarımız, ‘Gelmesini tercih ederiz’ dediler. Sadece bizim çağırmamız yetmiyor. Sayın Ziya İlgen, olayla ilgili tankları görüp haber verme dışında bir bilgisi olmadığını, Cumhurbaşkanı’nın ‘Eniştemden öğrendim’ ifadesi dışında bir bilgisi olmadığını ifade etti. Kendisini dinlemeyeceğiz. Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun ise adli soruşturmaları bizzat yürüten konumda olduğu için soruşturmadaki gizliliğin halel edileceği gündeme geldi. O nedenle bugün kendisini dinlemekten vazgeçtik.” CHP’liler ise Necdet Özel’in komisyona gelmemesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı

10 MİLYON DAOLARA İMAJ ÇALIŞMASI
Komisyon’a önceki akşam bilgi veren eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili özetle şöyle dedi: “Bu adamın gülen yüz imajı var. Şu an da ABD’de yasalara göre serbest. 10 milyon dolar karşılığında bir tanıtım şirketi ile çalışıyor. Yanlış olabilir, bildiğim kadarıyla Clinton’un tanıtımını yapan şirket, ağabeyinin şirketi ile çalışıyor. Sadece imaj yenileme. Gülen’in ‘barışçıl yüzüne’ yönelik imaj çalışması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!