Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rıza bey’in avukatları cevabı verir

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rıza bey’in avukatları cevabı verir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 21:17

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasıyla ilgili “Ülkemizle alakalı bir konu değil. Rıza Bey’in avukatları gerekli cevabı vereceklerdir, kendisini savunacaklardır” dedi. Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere dün ABD’ye giden Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÜLKEMİZLE ALAKALI DEĞİL

“Amerika’daki hukuk büroları geçenlerde çok ilginç suç duyurularında bulundu. Bildiğiniz gibi ‘Paralel Devlet Yapılanması’nın Amerika’da birçok eğitim öğretim kurumları var. Bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika’nın ‘carter school’ları var. Bu ‘carter school’larını en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler ve söğüşlemeye de devam ediyorlar. Bunlar ufak rakamlar değil. 100 milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bunlara yönelik daha hiçbir adım atmadılar. Bu bir kişi, 10 kişi, 100 kişi değil. Binlerce kişi. Bu uygulamayı yapıyorlar. Bunların da banileri giriyorlar, çıkıyorlar. Biz kendilerini bu konuda da uyardık. Bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu karapara aklamayı yaptığı gibi bu karapara aklama noktasında bu kişinin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya şu anda tutuklu hapiste bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde hâlâ ne yazık dostumuz Amerika’daki yetkililer buna karşı en ufak bir duyarlılık göstermediler. Rıza Sarraf’la ilgili varsa bir şey onu zaten Rıza Bey’in avukatları da gerekli cevabı, gerekli şekilde onlara herhalde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir konu da değildir. Bunu da çok açık net söylemiş olayım.

Haberin Devamı

DAEŞ NOKTALARI DARMADAĞIN

(Başika’da bir askerin şehit edilmesi) Olayın ardından fırtına obüslerimiz en ağır şekilde onlara cevabı vermiş ve bedelini ödetmiştir. Koalisyon güçleri havadan hedefleri vurmuşlardır. Ardından hava kuvvetlerimiz aynı şekilde oradaki DAEŞ noktalarını ciddi manada vurmuş ve adeta darmadağın etmiştir diyebiliriz. Bu süreç bu noktada artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel, gerek teknolojik gücümüz, silah gücümüz, mühimmat gücümüz bu iş için yeterlidir ve gerektiğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu tür çalışmaları da rahatlıkla yürütebilecek konumdadır.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Zirvede bilhassa Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor’da gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık terörle mücadelede samimi işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayacağız. Türkiye olarak işbirliği eksikliğinden kaynaklanan nedenler dolayısıyla daha fazla bedel ödemeye tahammülümüz kalmadı. Ziyaret vesilesiyle, 2013’te Maryland’ta temeli atılan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin resmi açılışını 3 Nisan’da gerçekleştireceğiz. Bu merkez, yükselen İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığına da en anlamlı bir cevap olacaktır.” 

Haberin Devamı

Karaparanın babaları Pensilvanya’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zarrab’ın tutuklanmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de  “Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir karapara aklama konusu mudur, değil midir bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı da doğru bulmuyorum ancak karaparanın babaları orada duruyor. Pensilvanya’da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?” dedi.

İkili görüşme yapacağız

Zirvede birçok liderle görüşme yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Obama ile de bu şekilde bir görüşme arkadaşlar planladılar ve görüşmeler yapıldı. Orada bu toplantılar sadedinde nasıl G-20’de yaptıysak aynı şekilde orada da.. Çünkü sadece bu Sayın Obama’nın ikili bir görüşme için davetine icabetle değil, bir zirveye davetle gittiğimiz bir toplantıdır. Sayın Obama’nın davetine gelen 50’yi aşkın lider orada olacak. Onların ciddi bir kısmıyla tabii kendisinin de orada ikili görüşmeleri olacaktır. Biz de bu şekilde orada kendisiyle ikili bir görüşmeyi yapacağız ama bu görüşme ne kadar sürer, o görüşmenin gündemiyle, toplantının akışıyla alakalı bir konu olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!