Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 12:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi. Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiriyor.

Erdoğan, Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Cumhurbaşkanlığı binasına gelerek KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

İkili ilişkilere ilişkin tüm alanlarda atılacak adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunulmasının yanı sıra adada yaşanan gelişmelerin, bölgesel ve küresel boyutlarıyla ayrıntılı şekilde ele alınmasının görüşüleceği toplantı sonrası iki liderin ortak basın toplantısı yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

 

Haberin Devamı

ERDOĞAN, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin sonunda toplantıya KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.

İki lider daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTCde

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!