Çok yazık

Güncelleme Tarihi:

Çok yazık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Kuzey Irak’taki Zaho’dan kaçak mazot ve sigarayı katırlara yükleyip, Türkiye sınırına doğru ilerleyen köylüler, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün yakınında, İnsansız Hava Araçları ve termal kameralar tarafından tespit edildi. Terörist zannedilen köylüler, 4 savaş uçağı tarafından bombalandı. 16-20 yaşlarındaki 35 köylü öldü, 1’i yaralandı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu ve Gülyazı köylüleri, Kuzey Irak’taki Zaho’dan katırlarla kaçak mazot ve sigara getirirken, Diyarbakır’dan kalkan 4 savaş uçağı tarafından terörist sanılarak bombalandı. 35 sivil hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

İŞTE HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI / WEB TV

BARZANİ: ŞIRNAK OLAYI ACI VERİCİ

İnsansız Hava Araçları ve termal kameralar, önceki gece Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün yakınında ve sınırın Irak tarafında kalabalık bir grup belirledi. Diyarbakır 8’inci Ana Jet Hava Üssü’ne koordinatlar bildirildi. Bunun üzerine saat 21.37’de kalkan 4 savaş uçağı 22.24’te tespit edilen grubu bombaladı. Ancak bombalamadan sonra ölenlerin PKK’lı olmadıkları, Irak’tan kaçak mazot ve sigara getiren 16-20 yaş arası Ortasu ile Gülyazı köylüleri olduğu anlaşıldı. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilirken, birçok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü’ne taşındı. Battaniyeye sarılı cenazeler daha sonra daha büyük köy olan Gülyazı Köyü’ne nakledildi. Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılması sonucu öldüğü öne sürüldü. Aralarında korucu ve öğrencilerin de bulunduğu belirtilen ve 28’inin Ortasu Köyü’nde akraba Encü soyadını taşıdığı belirlendi. Ölen 35 kişi şunlar:

SINIR BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

CENAZELER OTOPSİ İÇİN ULUDERE'YE GÖNDERİLDİ / WEB TV

Seyit Encü, Özcan Uysal, M. Ali Tosun, Nadir Alma, Adem And, Yüksel Ürek, Salih Ürek, Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal
/images/100/0x0/55eac4c2f018fbb8f8957e0f
Encü, Osman Encü, Şıvan Encü, Bilal Encü, Mahsum Encü, Salih Encü, Haki Encü, Serhat Encü, Savaş Encü, Çetin Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Selman Encü, Zeydin Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüsnü Encü, Erkan Encü.
Şırnak Valiliği olayda yaralanan 16 yaşındaki Hasan Yürek’in tedavisinin Şırnak Devlet Hastanesi’nde sürdüğünü açıkladı. Ölenlerden 1’inin de gazi çocuğu olduğu kaydedildi.Vali Vahdettin Özkan, savaş uçaklarının sınırın Irak tarafındaki Sinat-Haftanin kesimindeki bombardımanda ölenler olduğu haberleri üzerine Kriz Merkezi oluşturdu. İlk aşamada ölü sayısının 20’nin üzerinde olduğunu açıklayan Şırnak Valiliği’nden öğle saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın ilimiz Uludere İlçesi’ne yakın sınırında 28.12.2011 Çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekâtı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişi de yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Hastane: 38 ölü var

Cenazeler Uludere Devlet Hastanesi’ne getirildi. Ailelerin, cenazelerin otopsi için Malatya’ya gönderilmesine karşı çıkması üzerine, otopsi uzmanlarının ilçeye gelmesine karar verildi. Hastane Başhekimi Nur Aslan, Valilik açıklamasının aksine, kendilerinde 38 cenazenin bulunduğunu söyledi.

Ölenler korucu ve korucu yakınları
/images/100/0x0/55eac4c2f018fbb8f8957e11


HAYATINI kaybeden 35 kişiyle ilgili olarak Şırnak Valisi Vahdettin Özkan şu bilgileri verdi: “Ölenlerin içinde korucu da var, olmayan da. Ölen vatandaşlarımızdan 25’inin yaşı 30’un altında. Bunlar korucu olmasalar da korucu oğlu, yeğeni olduklarını biliyoruz. Ölen köylüler, korucu köylerinden vatandaşlarımız. Burada geçim kaynağı maalesef kaçakçılık. Geçtikleri yol, Haftanin’e yakın ve teröristlerin geçiş yolu. Ancak kaçakçılar genellikle on katırın başına bir kişi bırakarak yapıyor bu işi. Az kişi yakalanması için böyle yapıyorlar. İlk kez görüyoruz 30-40 kişilik bir grup halinde kaçakçılık yapıldığını. Teröristler, silah ve mühimmatı katırlarla getiriyorlar. Genelkurmay ve tüm şartlar, teröristlerin tazyiki olacağı yönündeydi. Görüntüler de bu istihbaratı doğruluyordu. Büyük şanssızlık oldu. Sonuç bizi çok üzdü. Bu olayı istismar, tahrik olacak. Devlet olarak kamuoyunu bilgilendirmek, tedbir almak görevimiz. İdari ve adli tahkikat yapılıyor. Her şey netleşecek.” Gülden AYDIN

BEYOĞLU'NDA OLAYLAR ÇIKTI / WEB TV

DİYARBAKIR'DA GERGİNLİK / WEB TV

YÜKSEKOVA'DA OLAYLAR ÇIKTI / WEB TV 

Terör örgütünün ana kamp yeri

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün olaya ilişkin yaptığı 8 maddelik açıklama şöyle:
1. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi harekatı, TBMM tarafından 17 Ekim 2007 tarihinde kendisine verilen ve birer yıllık sürelerle yenilenen yetki gereği sürdürülmektedir.
2. Terör örgütü elebaşılarının son dönemde verdikleri kayıplar için gruplara misilleme talimatı verdikleri ve bu doğrultuda özellikle sınır ötesinde Sinat-Haftanin’e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır.
3. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt elebaşılarının da bulunduğu terörist grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları anlaşılmış ve ilgili birlikler ikaz edilmiştir.
4. Geçmişte bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, teröristlerin, kullandığı ağır silah, cephane ve patlayıcıları yük hayvanları ile Irak’tan getirerek sınırdan içeri soktukları, teslim olan terörist ifadelerinden bilinmektedir.
5. Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyi’nden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. Bu kapsamda, 28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.
6. Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.
7. Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir.
8. Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!