Barzani: Şırnak olayı acı verici

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Şırnak olayı acı verici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 10:59

KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava operasyonunda sınırda 35 köylünün yaşamını yitirmesi üzerine, "Şırnak olayı acı verici bir olay. Bu sorun siyasi ve barışçıl yöntemlerle çözülmeli" dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, sınırda 35 kişinin ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Peyamner internet sitesinde yeralan haberde, Şırnak’ın Uludere İlçesi sınır kesiminde Türk savaş uçaklarının terörist hedefler diye bombalaması sonucu meydana gelen bu olayın yürek yakıcı olduğunu dile getiren Barzani, ŞÖYLE DEDİ:

"Yürek yakan acı olay karşısında duyduğumuz üzüntüyü belirterek, mevcut tutumuz da ısrar etmeye devam ediyoruz ki o da sorunun en hızlı şekilde siyasi ve barışçıl yöntemlerle çözülmesidir. Çünkü bu yolla bir daha sivil insanların ölmesi engellenmiş olacaktır. Bir kez daha Türkiye hükümetinde ve PKK’dan bu sorunun çözümü için diyaloğa başvurmasını istiyoruz. Çünkü hiçbir sorun silahla çözülmez. Meydana gelen bu acı, yürek dağlayıcı olayda yaralananlara acil şifa ve hayatını kaybedenlerin ailerine sabır ile Allah’tan kurbanları cennetine kabul etmesini dilyoruz."

Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani de yayınladığı mesajında, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, Kürt sorunun bir an önce siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesi ve bu ölümlere son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!