'Çok yadırgadım'

Güncelleme Tarihi:

Çok yadırgadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 00:21

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Abidik gubidik’ sözlerinden dolayı Başbakan Yıldırım’ı eleştirerek, “Siz o başbakanları küçümsediğiniz andan itibaren aslında kendi pozisyonunuzu da küçümsemiş oluyorsunuz” dedi. Kılıçdaroğlu, Best FM’de özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YAKIŞTIRAMADIM
(Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Abidik gubidik bir sistem var ve bu sistemde bazı belli olmayan isimler bile başbakan olabiliyor’ açıklaması) Bir Başbakan’a bu tür bir ifadeyi kullanmayı yakıştıramadım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana hizmet vermiş bütün başbakanları saygıyla anıyorum. Siz o başbakanları, bulundukları koltukları küçümsediğiniz andan itibaren aslında kendi pozisyonunuzu da küçümsemiş oluyorsunuz. Bir başbakan kendi koltuğunu yok etmek için alanlara çıkıyorsa herhalde bundan daha farklı kullanabileceği bir dil yok.

AMAÇ SİYASAL ARİSTOKRASİ
Binali Bey’in böyle bir ifadeyi kullanmasını emin olun çok yadırgadım. 18 yaşını bu arkadaşlar kendi çocukları ve torunları için getirdiler. Berberin, manavın, simitçinin, ayakkabı boyacısının ya da herhangi bir sanayicinin oğlu 18 yaşında milletvekili olabilir mi? Bugünkü şartlarda olmaz. O zaman kimin çocuğu olacak? Bu Ankara’daki beylerin, bu düzenlemeyi yapanların. Bir siyasal aristokrasi (soylular sınıfı) oluşturulacak. Anayasa değişikliği için vatandaş sandığa giderken düşünsün, kararını ona göre versin. ‘Evet’ diyenin de ‘Hayır’ diyenin de başımızın üzerinde yeri vardır. Sonunda hepimiz huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Böyle klasik birbirimizi suçlayarak bir Anayasa değişikliği gerçekleştiremeyiz. Anayasa metinleri birer toplumsal uzlaşma metinleridir. Eğer bu toplumun yarısı bu Anayasa’ya ‘Evet’, yarısı ‘Hayır’ diyorsa bu Anayasa değişikliği toplumu bölen bir Anayasa değişikliğidir.”

BAKMADAN GEÇME!