CNN Türk depremin merkez üssünde... Mucizenin adı: Can! Perde arkasından el sallayınca fark edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 23:17

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın merkezinde İsmetpaşa Mahallesi’nden canlı yayın yapan CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, enkaz altında kalan ve perdenin arkasından el sallayan 14 yaşındaki Can Gürsoy'a ulaştı ve yetkililere yardım çağrısında bulundu. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu 14 yaşındaki Can sıkıştığı yerden 24 saat sonra kurtarıldı ve hastaneye götürüldü. Öztürk o anları "O kadar direndi ki, o kadar mücadele etti ki, sıkıştığı yerden kurtarıldı. Bir mucizeyi yaşıyoruz şu an" ifadeleriyle anlattı.

Haberin Devamı

AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

10 ili vuran depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Öte yandan onlarca insanın enkaz altında kaldığı bildirilirken, yetkililerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

CNN Türk depremin merkez üssünde... Mucizenin adı: Can Perde arkasından el sallayınca fark edildi

"ÇOK SAYIDA BİNA YIKILDI"

Depremin merkez üssünden, birçok binanın yıkıldığı bir mahalleden canlı yayın yapan CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, 14 yaşında bir çocuğun sesini duydu. Çevredekilerden adres bilgisi alan Öztürk, “Kahramanmaraş merkezinde İsmetpaşa Mahallesi’ndeyiz. Burada da çok sayıda bina yıkıldı. Karşı apartmanda 2 kişinin sesinin duyulduğunu söylediler. 2 kişi aşağıda kurtarılmayı bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

"KURTARACAĞIZ SENİ"

Bu sırada “Sesimi duyan var mı?” diyerek enkaz altında kalan vatandaşlara sesini duyurmaya çalışan Öztürk, 14 yaşında küçük bir çocuğun sesini duydu. Enkaz altında kalan ve perdenin arkasından el sallayan Can isimli çocuğa “Kurtaracağız seni, gelecekler” diyerek destek olmaya çalışan Öztürk, ekiplerin bölgeye ulaşması için yetkililere çağrıda bulundu.

CNN Türk depremin merkez üssünde... Mucizenin adı: Can Perde arkasından el sallayınca fark edildi

14 YAŞINDAKİ CAN GÜRSOY KURTARILDI

Öztürk, "Ekipler hala Can'ı kurtarmak için mücadele veriyor. Saatlerdir bu noktada titizlikle operasyon yürütüyorlar. Şu an sonuna gelindi. 14 yaşındaki Can sıkıştığı yerden çıkartılacak. O boşluktan Can'ı çıkarmaya çalışacaklar. Ve battaniyeye sarıldı, çıkartıldı. 14 yaşındaki Can, 24 saat sonra sıkıştığı yerden kurtarıldı. O kadar direndi ki, o kadar mücadele etti ki, sıkıştığı yerden kurtarıldı. Bir mucizeyi yaşıyoruz şu an" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!