Çikolata ve kahvede ilaç tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Çikolata ve kahvede ilaç tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 22:34

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “performans artırıcı enerji yüklü” diye satılan çikolata ve kahvelerde ilaç hammaddesi tespit edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bakanlık, bunu yapan firmaları ifşa etti. Özellikle ‘için zayıflayın’ (kahve), ‘yiyin 24 saat kesintisiz cinsel performans’ (çikolata), sloganlarıyla ortaya çıkan ürünlerin firmalarına ceza yağdı.

Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, satılan bu çikolatalarda, kahvelerde ve gıda takviyelerinde iktidarsızlık tedavisinde kullanılan ‘sildenafil’, zayıflamak amacıyla kullanılan ‘sibutramin’ gibi ilaç etken maddelerinin tespit edilmesinin insan sağlığı açısından çok ciddi bir durum olduğunu belirterek, yetkilileri önlem almaya çağırdı: “Sildenafil ve sibutramin gibi maddeler ilaçtır ve bunlar rastgele satılamaz. Eczacılar olarak, ‘bitkisel ürün’ maskesi altında toplanan ‘Gıda Takviyeleri’nin kontrolsüzce her ortamda satılmasını, hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını bozan, hayatını kaybetmesine neden olan bu tür ürünlerin sadece eczanelerde ve eczacı kontrolünde satılması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!