CHP'ye 'para sayma' soruşturması... Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

CHPye para sayma soruşturması... Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 11:07

CHP İl binasında para sayma görüntüleriyle ilgili Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi. Kılıç, 2019'da CHP İl İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı "Bir Tuğla da Sen Koy" bağış kampanyasına gönüllü olarak destekte bulunduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Soruşturmada ifadeye çağrılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Kılıç ifadesinde, 2019'da CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı "Bir Tuğla da Sen Koy" bağış kampanyasına 50 bin TL bağış yaptığını, samimi arkadaşlarından da bağışa katkı sağlamak için ricada bulunduğunu söyledi. Kılıç, “Arkadaşım Maltepe Belediye Meclis Üyesi Ercan Konak 50 bin TL, Hüseyin Kalkan 50 bin TL, avukat Vedat Ali Aydın olmak üzere toplam 200 bin TL topladım" dedi. Kılıç, bağış paralarının kendisinde toplandığını, arkadaşlarının bu konuda güvendiklerini belirterek "Topladığım bağış paraların da sürekli olarak yanımda bulunduruyordum. Çünkü bulunduğum ortamda başka bağış yapılırsa onları da bu bağış miktarının üzerine ekleyip bana söylenen kişiye teslim edecektim" dedi.

Haberin Devamı

9 Aralık 2019'da CHP İstanbul İl Teşkilatından ismini hatırlamadığı biri tarafından arandığını ve bağış parasının belirtilen adrese götürmesini istediklerini söyleyen Ali Kılıç, yemekte olduğu için Melih Morsünbül'ü arayıp yanına çağırdığını, daha sonra küçük çanta içerisinde 200 bin TL'yi vererek adrese götürülmesini istediğini, teslim edilecek herhangi bir isim vermediğini anlattı. Savcının, bağış için herhangi makbuz verilip verilmediği sorusuna Kılıç, "O tarihlerde parti binası alınması için herkes seferber olmuş durumdaydı. Bu nedenle parayı verdiğimiz anda makbuzun alınıp alınmamasının çok önemli olduğunu düşünmedim. Bağış makbuzlarını CHP İstanbul İl Teşkilatının daha sonra bana göndereceğini düşündüm. Bu nedenle vermiş olduğum para karşılığında herhangi bir makbuz veya belge almadım. Aynı şekilde arkadaşlarımdan istemiş olduğum bağış paraları karşılığında kendilerine bir makbuz veya belge vermedim. Bugüne kadar bağışı belgeleyen herhangi bir makbuz tarafıma iletilmedi" dedi.

"SORUMLULUK İL BAŞKANLIĞI'NA AİTTİR"

Savcının, "Bağış kampanyası kapsamında sizden bağış yapmanızı ve bağış toplamanızı isteyen kişi kimdir?" sorusuna Ali Kılıç, kendisinden somut olarak bağış yapmasını isteyen kimsenin olmadığını belirtti. Kılıç, "Zaten kampanya devam ediyordu. Toplantılarda sürekli olarak herkesin imkanları ölçüsünde bu kampanyaya gönüllü olması isteniliyordu. Ben de gönüllü olarak kampanyaya destekte bulundum. Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İI Başkanlığına aittir. Benim ve arkadaşlarımın yapmış olduğu 200 bin TL'lik bağışa ilişkin başkanlığı nezdinde herhangi bir kayıt olup olmadığını bilmiyorum. Benim nezdinde böyle bir kayıt yoktur. Yine satın alınan il binası için elden ödenen paranın parti gideri olarak kayıtlara girip girmediği hakkında bir bilgim yoktur" diyerek suçlamaları reddetti. Kılıç'ın avukatları da görüntü kayıtlarının yasal olmayan şekilde elde edildiği gerekçesiyle müvekkilleri hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ettiler.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in de ifade vermesi beklenirken, CHP Parti Meclisi Üyesi Turgay Özcan'ın da ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!