CHP’de yarış: İstanbul’da final haftası

Güncelleme Tarihi:

CHP’de yarış: İstanbul’da final haftası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 07:00

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşı karşıya getiren ‘genel merkezciler’ ile ‘değişimciler’ yarışında kritik önemdeki İstanbul final haftasına girdi.

Haberin Devamı

CHP’deki kurultay savaşında son günlerde vites yükselten değişimciler, geçtiğimiz hafta sonu yapılan ilçe yarışlarına damgalarını vurdu. 7 ilçede yapılan kurultaylarda, genel merkezcilerin kalesi olarak nitelenen Kadıköy’ün yanı sıra Küçükçekmece, Beyoğlu, Üsküdar ve Pendik’te sağladıkları başarıyla moral bulan değişimciler gözlerini bu hafta sonu 5 ilçede yapılacak final kurultaylarına dikti. Genel merkezciler ile değişimciler, bir önceki haftanın rövanşı için ringe ise delege sayısı yüksek ilçelerden Kartal’da çıkacaklar.

KADIKÖY’ÜN RÖVANŞI

CHP kulislerinde, “Kadıköy’ün rövanşı Kartal’da olacak” yorumları öne çıkarken, Kartal kurultayının da Kadıköy’deki gibi kıyasıya mücadeleye sahne olması bekleniyor. Kartal’ın yanı sıra yine bu hafta sonu Şile, Güngören, Sarıyer ve Fatih’te de ilçe yönetimleri belirlenecek. Bu kurultaylarda, Canan Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek ismin belirleneceği il kurultayında oy kullanacak 600 seçilmiş delegeden son 69’u da belirlenmiş olacak. Kartal’ın 24, Sarıyer’in 18, Fatih’in 13, Güngören’in 9 ve Şile’nin de 5 delegesi bulunuyor.

Haberin Devamı

HESAPLAR KARIŞTI

Halen genel merkez ağırlığından söz edilse de son hafta çıkacak sonuçlarla İstanbul delegasyonunun kritik bir dengeye oturabileceği belirtiliyor. İstanbul’da bir dönem Kılıçdaroğlu’nun en yakınında yer alan isimlerin ayrı listelerle kurultaylarda yarışması hesapları karıştırıyor. CHP çevrelerinde sürpriz bir uzlaşının gündeme gelebileceğinden söz ediliyor.

CHP’de yarış: İstanbul’da final haftası

ÖZGÜR ÖZEL’İN KARAR VAKTİ

- Değişimcilerin adayı olarak adı öne çıkan Grup Başkanı Özgür Özel’in de adaylığını ilan etmeye hazırlandığı belirtildi. Özel’in, CHP’nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’den önce, değişimden neyi amaçladıklarını gösteren “tutum belgesi” ile birlikte adaylığını da ilan edebileceği konuşuluyor. Özel’in, bu açıklama için CHP Genel Merkezi ve Meclis dışında bir mekânı seçeceği ve kendisine destek veren milletvekilleriyle birlikte kamuoyunun önüne çıkacağından söz ediliyor. Büyük kurultay tarihi ilan edilinceye kadar Grup Başkanlığı’ndan ayrılmayı düşünmediği de öğrenilen Özel, adaylığını ilan ederse ekibiyle sahaya çıkacak. Kılıçdaroğlu da önümüzdeki günlerde sektör temsilcileriyle bir araya geleceği il ziyaretleri yapacak.

 

BAKMADAN GEÇME!