CHP’de Kurultay kararı! ‘Bu sene tatil yok’

Güncelleme Tarihi:

CHP’de Kurultay kararı ‘Bu sene tatil yok’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 07:00

CHP Parti Meclisi’nin 5 saati aşkın süren toplantısında temmuz ayına ertelenen 38’inci Olağan Kurultay takviminin başlatılması kararı alındı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun parti yöneticilerine “Bu sene tatil yok. Yine sahada olacağız, daha çok çalışacağız” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP’de seçimlerin ardından değişim talepleri için gözlerin çevrildiği dünkü kritik Parti Meclisi (PM) toplantısından kongre kararı çıktı. Kılıçdaroğlu’nun bugün duyuracağı yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ilk toplantısında kongre takvimini açıklayacak.

SAHADA OLACAĞIZ

Seçim süreci ve sonrasına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, özellikle iletişim ve sandıklara sahip olma konularında soru ve eleştirilerle karşılaşan Kılıçdaroğlu’nun, kamuoyunda da en çok eleştirilen bu iki konuda sorun olmadığını söylediği öğrenildi. Tarihte eşi görülmemiş eşitsiz koşullarda, karalama ve yalanlar üzerine kurulu bir seçim süreci yaşandığını da vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ancak umutsuzluğa yer yok. Bu iş bitmedi” diyerek, “yeni başlıyor” mesajını verdi. Parti yöneticilerine de, “Bu sene tatil yok. Yine sahada olacağız, daha çok çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

İLK DEĞİŞİM ‘GRUP’TA

- CHP’de yükselen “değişim” talepleri ilk olarak Meclis yönetiminde karşılık buldu. CHP’nin Meclis yönetiminin neredeyse tamamına yakını değişti. Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda yeni yönetimde kadınlar öncelikli olmak üzere genç ve yeni isimler yer aldı. Geçen dönem iki kadının bulunduğu Meclis yönetiminde kadınların sayısı bu kez 5’e yükseldi.

CHP’de Kurultay kararı ‘Bu sene tatil yok’

Burcu Köksal

Yönetimde görev alanların büyük bölümü de yeni isimlerden oluştu. Önceki dönem Grup Başkanvekili olan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle Grup Başkanı, Grup Başkanvekilleri de Gökhan Günaydın, Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır oldu. CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca olurken, İdare Amiri Ensar Aytekin, Katip Üyeleri de Elvan Işık Gezmiş, Sibel Suiçmez, Asu Kaya olarak açıklandı. Köksal, Oya Araslı ve Emine Ülker Tarhan’dan sonra CHP’nin üçüncü kadın grup başkanvekili oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!