Büyük aldatmanın içyüzü

Güncelleme Tarihi:

Büyük aldatmanın içyüzü
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 00:00

Tempo bu haftaki sayısında gündeme bomba gibi düşen Sanem Çelik ve Kudret Sabancı'nın ilişkisini ele aldı. İşte aldatmanın içyüzü.

Haberin Devamı

Aliye dizisinin ‘mağdur’ kadını Sanem Çelik’in, dizinin evli yönetmeni Kudret Sabancı ile yakalanması, yine toplumsal bir linçe dönüştü. Rol ile gerçek yaşamı karıştıranlar, “Vurun kahpeye” mantığıyla, bu yasak ilişkide tek suçlu olarak Senem Çelik’i işaret ettiler.

Birkaç gündür yeniden gündemi meşgul eden 'derin bir mevzu' haline dönüştü aldatma. Yeniden diyoruz çünkü bir önceki de Ferrari'yi Feraye anlayan Kaya Çilingiroğlu vahametiydi ki, zaten pek çok köşe yazarı bu konu üzerinde günlerce yazı yazarak gündemi sıcak tutmayı bildi.

Bu kez karşımızdaki, rol aldığı dizide mağduru oynayan Sanem Çelik'ti. 'Aliye' adlı diziyle ciddi reytingler alan, "Diğer Aliyeler" konulu haberlerin müsebbibi olan Çelik, bu kez Tarabya'da 'sota' bir çay bahçesinde dizinin evli yönetmeni Kudret Sabancı ile yakalandı ve gündeme oturuverdi. Bir 'aşk' hikâyesinin ana haber bültenlerine, tartışma programlarına, gazetelerin manşetlerine taşınmasının nedeni sadece kahramanların ünlü olması değil; rol ile gerçek hayatın birbirine 'karıştırılmasıydı'.

Haberin Devamı

Benzer bir durum Pınar Altuğ'un başına gelmişti. 'Çocuklar Duymasın' dizisinde mazbut bir eş ve anneyi canlandıran Pınar Altuğ'un, Umut Elçioğlu ile evliyken Tony Thedorakis'e âşık olması, neredeyse toplumsal bir linçe maruz kalmasına ve dizinin kadrosundan çıkarılmasına neden olmuştu.

Sanem Çelik de az kalsın benzer bir tavrın mağduru oluyordu. Çünkü bazı internet siteleri, "Aliye'yi kim oynasın?" anketleri düzenlerken; hayata dizilerin penceresinden bakan pek çok dinleyici, radyolarda 'Aliye'yi kınıyor, (oysa asıl kadın Sanem) "Aldatılan bir kadının bunu yapmaması gerektiğini" söylüyordu. Neyse ki TMC, yani dizinin yapımcı firması olaya el koydu ve "Biri dizi, diğeri özel hayat" diyerek tartışmaları bitirdi.

Peki, kimdi Kudret Sabancı ve Sanem Çelik'le yolları nasıl kesişmişti? 'A Takımı', 'Cesur Kuşku', 'Zerda' gibi pek çok dizi ve programın yönetmenliğini yapan Kudret Sabancı, Serdar Akar'ın çok beğenilen 'Gemide' filminin 'kardeşi' olarak adlandırılan 'Laleli'de Bir Azize'nin de yönetmenidir aynı zamanda. Ümit Ünal'ın beş öykülü projesi olan 'Anlat İstanbul'da çektiği öyküyü saymazsak, 'Laleli'de Bir Azize', Kudret Sabancı'nın tek filmidir.

Haberin Devamı

Sanem Çelik ise 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'ne girdi. 11 yıl profesyonel dans eğitimi aldıktan sonra tiyatro bölümüne geçti. 1992'de mezun olduktan sonra 'Yaban' filminde ve onu tanımamıza vesile olan 'Kara Melek' dizisinde oynadı.

1996'da Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ve magazin gazetecilerinin verdiği en iyi dizi oyuncusu ödüllerini kazandı. 2000 yılında rol aldığı 'Filler ve Çimen' adlı sinema filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Ve bu ikilinin yolu, Ekim 2004'te -ki Kudret Sabancı çok kısa bir süre önce 'Mahallenin Muhtarları' dizisinden tanıdığımız Esra Akkaya ile evlenmişti- 'Aliye' dizisinde kesişti. 'Aliye', kocası tarafından sürekli aldatılan, iki çocuk annesi bir kadının hikâyesini anlatıyordu. Dizide mağduru oynamasına rağmen, o yıllarda verdiği bir röportajda, "Aliye'nin doğrusu herkese göre değişir. Kimi kadın aldatıldıktan sonra oturur, kocasıyla konuşup anlaşır.

Haberin Devamı

Çünkü hassas bazı değerler vardır ortada; onlar ön plana çıkar ve ilişki devam eder. Bazısı ise bu olayı kendisine yediremez, inandığı değerler doğrultusunda yaşamak ister ve ayrılır. Evlilik kurumunun insanı toparlayan bir sistem olduğu kesin. Çok çoğalmamasını sağlayan, düzenleyici bir sistem. Bu sistem işe yarıyor ki hâlâ devam ediyor. Ama tek eşli yaratıklar olmadığımız da kesin. Dolayısıyla, bir insanı kaç sene tek bir insanla tutabilirsiniz bilemiyorum" diyordu.

Aynı röportajda muhabirin, "Türkiye'de 'erkektir aldatır' tarzında bir yaklaşım var" cümlesiyle başlayan bir sonraki sorusuna ise "Ne demek 'Erkek yapar, erkek aldatır!' Cidden aklım almıyor böyle saçma düşünceleri. O zaman, 'Kadın yapar, kadın aldatır' da diyebiliriz. Farklı değerlere sahip olsak da sonuçta hepimiz insanız. Ne demek 'Erkek yaparsa olur'... Aldatmak hayatın içinde bir kavramsa, o zaman erkek de yapar kadın da... Kadın biraz affedici oldu diye erkek ön planda, aldatıcı görülmemeli...

HABERİN DEVAMI TEMPO'DA.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!