Bülent Arınç: ‘Tanimayrum’ diyemezsin

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç: ‘Tanimayrum’ diyemezsin
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 02:07

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumnurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül kararıyla ilgili “Kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum” sözlerini, Temel fıkrasıyla eleştirdi.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi’nde “Dünden Bugüne Türk Siyaseti” konulu konferansta öğrencilerin sorularını yanıtlayan Arınç, özetle şunları söyledi:

“Fıkrada olduğu gibi, ‘AYM kararını tanimayrum’ diyemezsin. Bu Anayasa, istesek de istemesek de bizi bağlar. Cumhurbaşkanı, bu mevcut anayasa ile seçildi, ant içti. Mesela ant içerken ‘ben farklı bir Cumhurbaşkanıyım, o zaman farklı bir ant içmem lazım’ demedi. ‘İşime gelenleri kabul ederim, işime gelmeyenleri kabul etmiyorum’ diyemez. Bazı milletvekilleri, ‘AYM kaldırılmalıdır’ diye beyanat verdiler. Bazıları AYM üyelerini düşman ilan etti. Abdullah Gül’ün seçtikleri ile Meclis’in seçtikleri diye ayrımcılık yapıyorlar. Bu cinayettir. Bu ayrımcılığın üzerinden Abdullah Gül’e vurmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız bana da ‘O zat’ demişti, inşallah güzel bir açıklama yapacaktır. Bu sözlerinin ne anlama geldiğini, maksadını aşıp aşmadığını, söylemiş olacaktır.

Haberin Devamı

ŞÜKÜR KANDIRILMADIM

Arınç, öğrencilerin “Kandırıldınız mı?” sorusuna Arınç, “Ben çok saf, iyi niyetli temiz bir adamım. Siyaset için biraz fazla bu. Kandırılmak kötü bir tabir. Eskiden genç kızlar için bu kullanılırdı. Kandırılmadım çok şükür. Saflığımız, dikkatsizliğimiz o konu hakkında hüsnü zannımız galip gelmiş olabilir. Kandırılmak kötü bir tabir bunu kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

HAMAMÖNÜ’NDE HUZUR

Arınç, “Hamamönü de meşhur oldu. Orada bir muhalefet yoktur. Ankara’nın otantik bir bölgesidir. Biz orada huzur buluyoruz. Bazı arkadaşlarımız kendileri için yer temin etti. Ben de arsa aldım bir bina yapıyorum. Vakfa dönüştürebilirsem, fikirlerinizden de istifade etmek istiyorum. Bazı arkadaşlarımızla odaklandık. Arkadaşlarımızın davetlerine gidiyoruz her kesimden insanlarla sohbetler yapıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!