Bu ödül Hürriyet'in geleceğine

Güncelleme Tarihi:

Bu ödül Hürriyetin geleceğine
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 01:07

“İnsan hakları odaklı editoryal yaklaşımı ve Türk vatandaşlarının haklarına kendisini adaması” gerekçesiyle 2013 SEEMO İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülen Hürriyet Gazetesi Web Koordinatörü Bülent Mumay, dün ödülünü SEEMO Genel Sekreteri Oliver Vujovic’ten aldı.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Basın Enstitüsü’ne (IPI) bağlı Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO), geçen hafta 2013 SEEMO İnsan Hakları Ödülü’ne Hürriyet Gazetesi Web Koordinatörü Bülent Mumay’ı layık gördüğünü duyurdu. Mumay’a ödülünü SEEMO Genel Sekreteri Oliver Vujovic dün Hürriyet Dünyası’nda verdi. 2013 SEEMO İnsan Hakları ödül töreninde konuşan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, her ödül törenin gazeteciye keyif verdiğini belirterek şunları söyledi:

DOĞRU YÖNDE İNŞA EDİYORUZ

“Bülent Mumay kardeşimin bu ödül töreni benim için hakikaten çok anlamlı. İki açıdan anlamlı. Birincisi biz artık gazeteden dünyaya dönüşmek üzereyiz. Belki de yolun büyük bölümünü aldık ve geleceğimizi doğru yönde inşa ettiğimize inanıyorum. Ve ödül bizim geleceğimize verilmiş olarak kabul ediyorum. İkincisi, Bülent kardeşim derken ifade ettiğim gibi Hürriyet’in, ben ve benim yaş gurubundaki kadrolarına değil de o açıdan da geleceğini teşkil eden en genç üyelerinden, en genç yöneticilerinden birine gitmesi bu ödülün beni hassaten sevindiriyor. Bu duygularla ben Bülent kardeşimi de bütün web mecrasını da web mecrasına yeni dönemde katkıda bulunan tüm Hürriyet Dünyası’nı da içtenlikle tebrik ediyorum. Bu ödülü bize layık gördüğü için IPI’a çok teşekkür ediyorum.”

Bu ödül Hürriyetin geleceğine

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇIĞINI KAPATIYOR

IPI Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Gürsel de “Bu ödülün Bülent Mumay’a bu sene verilmesinin bence çok büyük bir anlamı var. Türkiye’de internet haberciliği yepyeni ve atılım içindeki bir habercilik mecrasıdır. Bu mecra giderek Türkiye’nin aslında ihtiyaç duyduğu basın özgürlüğü açığının kapatılmasında çok çok önemli bir rol oynadı” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu şerefli mesleği yapmaya devam edeceğiz’

Hürriyet Web Koordinatörü Bülent Mumay ödül konuşmasında inanılmaz heyecanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Çalıştığınız yerde eğer Doğan Haber Ajansı gibi bu kentin, bu ülkenin her yerinden haberi 24 saat geçen, sizi destekleyen bir ekibiniz varsa, bizimle artık çalışmasa da Seyit Erçiçek gibi gaz bombaları altında size 24 saat cep telefonuyla çektiği fotoğrafı gönderen muhabirleriniz varsa, ODTÜ’de ayağına plastik kurşun geldiği halde seke seke fotoğraf çekip gönderen Rıza Özel gibi şahane fotomuhabirleriniz varsa, arkanızda bir gazete değil, bir internet sitesi değil, koca Hürriyet Dünyası’nı aldıysanız, gerçekten bu ödülü aldığınıza çok fazla şaşırmıyorsunuz. Bu ödülün size değil bu dünyanın kendisine verildiğini anlıyorsunuz. Bundan bir ay kadar önce sevgili patronumuz Aydın Doğan’ın burada ettiği bir lafla bitirmek istiyorum: Bu şerefli mesleği yapmaya ve sürdürmeye devam edeceğiz.”

İNSAN HAKLARINA VERİLDİ

Haberin Devamı

SEEMO Genel Sekreteri Oliver Vujovic ödülün, çok genç bir yöneticiye verildiğini belirterek şöyle dedi: “Daha önce bu ödüle layık görülen kişiler 50 hatta 60’lı yaşlarında olan kişilerdi. Web tarafında çalışan arkadaşların bence genç olması gerekiyor. İlave bir enerjiye, isteğe ihtiyacınız var böyle bir pozisyonda. Bu yıl bu ödüle layık görülen arkadaşımız daha çok Türkiye’deki gelişmelere odaklandığı için bu ödüle layık görüldü. İnsan haklarına verilmiş bir ödül bu. Hem Avrupa’da hem de Asya’da son derece önemli bir ülke olan Türkiye’de, insan hakları alanında kaydedilen gelişmelerden dolayı bu ödül verildi. Şahsına verilmiş bir ödül olmasına rağmen aslında o kişinin beraber çalıştığı ekibe verilen bir ödüldür. Kimi zaman ödüllerin para olması gerekmiyor. Paradan daha değerli ödüller vardır.”

BAKMADAN GEÇME!