Bu kızlar nerede? Danimarka’da kayboldular, İstanbul’da görüldüler

Güncelleme Tarihi:

Bu kızlar nerede Danimarka’da kayboldular, İstanbul’da görüldüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 15:40

Danimarka’da yaşayan seyahat acentası sahibi Yaşar Olgun’un kızları Balle (19) ve Leyla Olgun (24) 37 gündür kayıp. Danimarka polisi kızların Türkiye’ye gittiğini belirledi. Yaşar Olgun, Türk emniyetine başvurarak kızlarının IŞİD terör örgütüne katılmış olabileceğini ihbar etti ve kızlarını bulma umuduyla Şanlıurfa’ya gitti.

Haberin Devamı

Yaşar Olgun kızları aniden ortadan kaybolunca Danimarka’da polise başvurdu. Danimarka polisi, kızların kendi pasaportlarıyla ülkeden çıkış yaparak İstanbul’a gittiklerini tespit etti.

Yaşar Olgun da kızlarının peşinden İstanbul’a gelerek emniyete başvurdu. Kızlarının kaybolmadan 3 ay önce Filistinli İkram Abulifa isimli bir kadından Kuran ve Arapça dersler almaya başladıklarını, bu aşamadan sonra kendilerinde değişim başladığını, eve kapandıklarını ve ortadan kaybolduklarını anlattı. Filistinli kadının da Türkiye’ye geldiğinin tespit edildiğini belirten Yaşar Olgun, kadının Türk makamlarınca deport edilerek Danimarka’ya gönderildiğini ancak kızlarından bir haber alamadığını söyledi. Yaşar Olgun, kızlarının IŞİD terör örgütüne katıldığından şüphelendiğini belirterek yardım istedi.

Haberin Devamı

Bu kızlar nerede Danimarka’da kayboldular, İstanbul’da görüldüler

Türk emniyeti babanın yaptığı başvuru üzerine başlattığı çalışmada, kız kardeşlerin 22 gün önce Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıklarını, Fatih’te bir otelde bir süre kaldıktan sonra Bağcılar’a geçtiklerini belirledi. Bağcılar’daki adresleri ise bulunamadı.

Polis, kızların Suriye ya da Irak’a gitmiş olma ihtimalleri üzerinde dururken, sınır birimlerini uyarıldı. Kızların hesabında 20 bin lira olduğu, bunun 4 bin lirasının çekildiği, 22 Haziran’da da ATM’den para çekme girişiminde bulunduğu belirlendi. Yaşar Olgun İstanbul Emniyeti’yle kurduğu bağlantının ardından, kızlarını bulabilmek amacıyla Şanlıurfa’ya gitti. 

Bu kızlar nerede Danimarka’da kayboldular, İstanbul’da görüldüler

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!