Bu fotoğrafları kaldırtamadı

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğrafları kaldırtamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 22:28

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tutuklu HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin Meclis’teki fotoğraflarını kaldırtmak için parti yöneticilerini topladı. Ancak Kahraman’ın girişimi sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman, dün sabah bütçe görüşmelerinden önce TBMM başkanvekilleriyle AK Parti, CHP, HDP ve MHP’nin grup başkanvekillerini acil toplantıya çağırdı. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in gözaltında olması nedeniyle onu temsilen toplantıya HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım katıldı.

GÖRÜNTÜLER AYIP OLUYOR

Edinilen bilgiye göre TBMM Başkanı Kahraman, dün Genel Kurulu yönetmekle görevli olan HDP’li Başkanvekili Pervin Buldan’dan HDP sıralarında bulunan tutuklu eş genel başkanlar ile milletvekillerinin fotoğraflarının kaldırılmasını istedi. “Bu görüntüler ayıp oluyor” diyen Kahraman, kaldırma işlemine HDP’li başkanvekilinin öncülük etmesinin daha doğru olacağını söyledi. Buldan ise bu talebe karşı çıkarak, fotoğrafları kaldırtmayacağını açıkladı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Fotoğrafların durmasına sebep olan tutukluluk halidir. Milletvekilinin suçu varsa ispatlanır, ama suçu yoksa böyle bir şey olmamalı” dedi.

Haberin Devamı

YAKIN ÇEKİM TEPKİSİ

Toplantının sonuçsuz kalması üzerine TBMM TV, kürsüye çıkan HDP’li sözcülere yakın çekim yaparak tutuklu vekillerinin görüntülerini yansıtmama çabasına devam etti. Bu duruma tepki gösteren Pervin Buldan, “Konuşmalar yapılınca Meclis TV sanırım yeniden bir yakın çekim yapmaya başlamış. Birazdan ara verdiğim zaman Sayın Meclis Başkanıyla bu konuyu konuşacağım” dedi. Daha sonra kürsüye gelen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, karton plakayı yüz hizasına kaldırınca AK Parti sıralarından tepki geldi. “Bu şiddet sarmalından bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Hepimizin katkısı lazım” diyen Doğan’a AK Partililer, “44 insanı şehit ediyorsunuz, gıkımız çıkmayacak! Katliamı yapan sizsiniz ya! ‘PKK’yı lanetliyorum’ de” diye seslendiler. Tartışmanın sürmesi üzerine Pervin Buldan görüşmeye ara verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!