Bozcaada ile ilgili müjde dün geldi

Güncelleme Tarihi:

Bozcaada ile ilgili müjde dün geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 23:00

Bozcaada’nın cennet iki koyunun işletmeye açılması kararı üzerine Twitter üzerinden ‘#bozcaadabizim’ başlığıyla açılan tepki kampanyası, Türkiye’de paylaşma rekoru kırıp birinci, dünyada 4’üncü ‘TT’ oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önceki gece ve dün sosyal medya üzerinde yaşananlar ve tepkilerin ardından, Sulubahçe ve Habbele koyları için planlanan ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz, dün Ankara’da Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ile görüştü. Genel Müdür Tekinsoy’un, “Madem öyle, siz de buraların işgaline izin vermeyeceksiniz. Gerekli denetimi sıklıkla yapacaksınız” deyince, Başkan Yılmaz da, “Hiçbir işgale izin vermeyecek, kendimiz de kıyı alanına ne duş, tuvalet ne de büfe yapacağız” sözü verdi. Bunun üzerine Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Tekinsoy, Bozcaada’daki tepki çeken söz konusu ihalelerin iptaline karar verdi.

FACEBOOK’TAN DUYURDU

Belediye Başkanı Yılmaz, müjdeli kararı, dün yine sosyal medya platformu Facebook hesabından şöyle duyurdu: “Gözün aydın Bozcaada... Bugün doğum günün... Doğum günün kutlu olsun... Emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Tabiat Varlıkları Genel Müdürü’nün yanından şimdi çıktık: Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak...”

BAKMADAN GEÇME!