BİLSEM sınavı ne zaman, hangi gün? BİLSEM bireysel değerlendirme (Resim, müzik, genel zihinsel yetenek) sınav giriş yerleri e okul sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sınavı ne zaman, hangi gün BİLSEM bireysel değerlendirme (Resim, müzik, genel zihinsel yetenek) sınav giriş yerleri e okul sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 22:42

BİLSEM mülakat sınavları için heyecan devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM sınavlarında ilk aşama geride kalırken gözler mülakat sınavlarına çevrildi. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanları BİLSEM bireysel değerlendirmeleri sınav yerleri e-Okul üzerinden sorgulanacak. Binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı BİLSEM değerlendirmeleri MEB takvimine göre önümüzdeki hafta uygulanacak. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman, hangi gün? İşte, BİLSEM mülakat sınavları tarihi ve sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman, sorusu öğrenci ve velilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Ön değerlendirme sınavına katılan ve ilk aşamadan geçen öğrenciler BİLSEM mülakat sınavlarına katılım sağlayacak. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek gibi alanlardan uygulanacak söz konusu sınav 13 Haziran-12 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. BİLSEM sınav giriş belgeleri e Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden alınabilecek.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN?

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklar.

BİLSEM sınavı ne zaman, hangi gün BİLSEM bireysel değerlendirme (Resim, müzik, genel zihinsel yetenek) sınav giriş yerleri e okul sorgulama

Haberin Devamı

 Bireysel değerlendirme 13 Haziran 12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM SINAV BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Resim, müzik, genel zihinsel yetenek bireysel değerlendirmelere katılacak öğrencilerin bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması 16 Mayıs-30 Mayıs tarihlerinde tamamlandı.

BİLSEM bireysel değerlendirmeye katılacak olan öğrencilerin sınav giriş belgeleri 3 Haziran 2022'den itibaren e okul üzerinden alınabiliyor.

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacaktır.

BİLSEM SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!