Bilican JR'ın olay tesisleri

Güncelleme Tarihi:

Bilican JRın olay tesisleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürü'nün ‘‘Bir kır kahvesi’’ dediği eğlence kompleksi Cohiba Beach...

Telekulak skandalıyla gündeme gelen Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ın oğlu Murat Bilican'a ait Bodrum'daki Cohiba Beach geçen haftasonu açıldı. Necati Bilican'ın ‘‘Tost yiyip ayran içilecek bir kır kahvesi’’ dediği eğlence kompleksi Cohiba Beach için son olarak Murat Bilican hisselerini satacağını açıkladı. Biz de el değiştirmeden ve yıkılmadan önce sizin için gittik gördük, şu meşhur Cohiba'yı...

Açılış nasıldı?

Açılış 12 Haziran Cumartesi akşamı yapıldı. Açılışa 5000 davetlinin katılacağı söyleniyordu. Ama son olaylardan olsa gerek gelenlerin sayısı 200-300'ü geçmedi.

Basın mensuplarından birkaç kişi dışında çoğunluğu içeriye alınmadı. İçeriye giren basın mensupları arasında magazin muhabirleri ve televizyon ekibi olarak sadece CNN TÜRK vardı.

Açılışa ev sahibi Murat Bilican katılmadı. Hakkında çıkan eleştiriler ve basının yoğun baskısı üzerine Murat Bilican gözlerden uzak kalmayı tercih etti.

Ertesi günü oradaydılar

Kenan Doğulu, Cem Öcal, Bahar Yazıcı, Bülent-Çimen Gökdere, Murat Aslan, Ozan Şer, Murat-Deniz Murathanoğlu gibi tanıdık isimler dışında, sadece deniz, güneş ve nedir bu Cohiba diye merak eden ziyaretçiler vardı. Bodrum ve Muğla'nın yerlileriyse uzaktan Cohiba'yı merak dolu bakışlarla kesiyorlardı.

Cohiba’da ne var?

Eğlence kompleksi olarak nitelendirebileceğimiz Cohiba Beach'in bünyesinde tost ve ayrandan başka herşey var!

Mehmet Tuna'nın sahibi olduğu Şamdan, Meksika mutfağının başarılı temsilcisi Los Locos.

Coşkun Mıcık'ın işletmeciliğini yapacağı Londra'nın ünlü cafesi Papparazzi.

Murat Murathanoğlu'nun ‘‘cigare ve şampanya’’ ile zevkli anlar yaşatacağı Connoisseur Bar.

Ve sadece Cohiba ürünlerinin satılacağı bir butik.

Bu mekanların arasına zorla sıkıştırılmış mini bir yüzme havuzu.

Plaj bölümünde güneşlenmek üzere dizayn edilmiş beyaz deri dev minderler, güneşlenme yatakları, şemsiyeler .

Kompleksin su sporları merkezi ‘‘Banana Cohiba’’da jet-ski ve su kayağı yapma olanakları.

Denizin ortasına Turkcell'in sponsorluğuyla yerleştirilen ve çoluk-çocuk herkesin hoplayıp zıplayabileceği dev bir bot...

Mekanın sponsorları

Cohiba Beach'e sponsor olan firmalar arasında Turkcell, Bacardi, Famous Grouse, Sea-Doo ve Vakkorama bulunuyor.

Nasıl gidilir?

Eğer arabanız varsa, Bodrum yakınlarında Torba mevkiini gösteren okları takip ederek, Torba'ya ulaşın. Sahil tarafında yer alan Grand Yazıcı Oteli'nin solundan ilerleyin. Arabanızı soldaki otoparka parkedebilirsiniz. Yol 10:00-23:00 arası trafiğe kapalı. 50 metre yürüdükten sonra karşınızda COHİBA BEACH. Eğer arabanız yoksa ve toplu taşımacılıktan faydalanmak istiyorsanız, Bodrum-Torba dolmuşlarına binin. Dolmuş ücreti 200.000 TL.

Cohiba Beach kompleksine giriş ücreti 5 milyon lira. Bu fiyatı ödeyip tüm gününüzü burada geçirebilirsiniz. Ama yiyecekler fiyata dahil değil tabii.

Ne yenir, ne içilir?

Cohiba Beach'in yemek mönüsü baba Necati Bilican'ın belirttiği gibi tost ve ayrandan ibaret değil, oldukça zengin. Deniz kenarında güneşlenirken karnınız acıktığında mutlaka kara tarafında bulunan panoramik manzaralı mekanlara kadar gitmeniz gerekmiyor. Rahatınızı bozmayın. Siparişlerinizi deniz kenarına isteyebiliyorsunuz:

Croque monsieur, croque madame, cohiba special tabağı, şnitsel, deniz mahsulleri salatası, niçoise salatası, omlet, ızgara etler vs... Fiyatlara gelince kola 1 milyon 500 bin TL, su 500 bin TL, viski 3 milyon TL, salatalar 3-4 milyon TL arası, soğuk sandviçler 2 milyon TL civarında.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!